Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταπέλτης στην αγόρευση του για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υπήρξε ο εισαγγελέας της έδρας Σπ. Παππάς που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

«Προτείνω την ενοχή τους, είπε ο εισαγγελέας για τους Αλβανούς κακοποιούς, όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους, ότι η πολιτεία μέσω της δικαισύνης, είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα, να θεωρεί  ότι μπορεί να μετατραπούμε σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και δολοφονήθηκε διότι δεν δέχθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις για καταβολή χρημάτων από τον πελάτη του Αριστείδη Φλώρο.

Οπως τόνισε ο εισαγγελέας, ο Αλβανός κακοποιός Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους οι Αλβανοί κακοποιοί στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνοπούλου, για την οποία είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του υποστήριξε ότι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πήγαν στο γραφείο του όχι για να τον φοβίσουν αλλά για να τον σκοτώσουν.

«Αποδεικνύεται λοιπόν, τόνισε ο εισαγγελέας, ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των Αλβανών κακοποιών που δικάζονται για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση.Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος…», κατέληξε ο εισαγγελέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή