Γκρέτα Τούνμπεργκ: Απόλυτο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης στα διεθνή γραφεία στοιχημάτων

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Απόλυτο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης στα διεθνή γραφεία στοιχημάτων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ θεωρείται το μεγάλο φαβορί από τα διεθνή γραφεία στοιχημάτων ως το φαβορί να κατακτήσει το 100ο βραβείο Νόμπελ, πρόγνωση που αν επιβεβαιωθεί θα την καταστήσει τη νεότερη κάτοχο του βραβείο στην ιστορία του θεσμού.

Για το Νόμπελ Ειρήνης υπάρχουν 301 υποψήφιοι -223 άτομα και 78 οργανισμοί- αν και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία τα ονόματα προτεινόντων και προτεινομένων δεν αποκαλύπτονται παρά μόνο μετά παρέλευση 50 ετών

Η στοιχηματική Coral που εδρεύει στο Λονδίνο θεωρεί ότι η Γκρέτα είναι φαβορί με πιθανότητες  μία προς δύο. Η William Hill εκτιμά ότι η Τούνμπεργκ έχει 8 στις 13  πιθανότητες να κερδίσει το βραβείο, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το 96% των στοιχημάτων  για το Νόμπελ  ποντάρουν στην Τούνμπεργκ.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Απόλυτο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης στα διεθνή γραφεία στοιχημάτων-1

Δεύτερο φαβορί εμφανίζεται ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπί Αχμέντ για τη συμβολή του στο τέλος της σύγκρουσης με την Ερυθραία , ενώ τρίτο φαβορί είναι ο εκπρόσωπος των αυτοχθόνων της Αμαζονίας, αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε ο οποίος ηγήθηκε της καμπάνιας για την προστασία του Αμαζονίου.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου το ίδρυμα Darcy Ribeiro πρότεινε επισήμως τον Ραόνι για το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης του 2020. «Η πρωτοβουλία αυτή αναγνωρίζει την αξία και το κύρος του Ραόνι Μετουκτίρε ως προσωπικότητας διεθνούς ακτινοβολίας. Παρά τα 90 χρόνια του, ο Ραόνι συνεχίζει να αφιερώνει τη ζωή του στον αγώνα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων και την προστασία του Αμαζονίου», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή