Σε εξέλιξη οι συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων

Σε εξέλιξη οι συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς με βασικό θέμα στην ατζέντα τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων. Μέχρι αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά, με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΙΝΑΛ υπήρξε σύγκλιση απόψεων, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι συναντήσεις του με τους Δημ. Κουτσούμπα και Κυρ. Βελόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί η ανάμιξη της ομογένειας σε παιχνίδια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» κάτι που όπως είπε προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, και πρόσθεσε ότι θα περιμένει και τη γραπτή πρόταση. 

Κατά την είσοδό του στο γραφείο ο κ. Τσίπρας σχολίασε την αλλαγή διακόσμησης από τον πρωθυπουργό λέγοντας με χιούμορ «βλέπω έκανες αλλαγές στη διαρρύθμιση. Ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις;», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά «μεταρρυθμίσεις επίπλων». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 17:30 με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Επί τάπητος αναμένεται επίσης να τεθούν και ζητήματα της επικαιρότητας όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Με βασική στόχευση να πετύχει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 ώστε η ρύθμιση να τεθεί σε ισχύ από τις επόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου και όχι την τελική του μορφή, καθώς το Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι εφόσον διαπιστωθούν συγκλίσεις, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αλλαγές.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει μελετήσει τις θέσεις των άλλων κομμάτων και είναι βέβαιο ότι συνομιλεί με στελέχη τους προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος, ενώ κομβικό ρόλο στην προετοιμασία του νομοσχεδίου είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Μένει να φανεί από τις συναντήσεις, αλλά και από τη στάθμιση που θα κάνουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, προφανώς λαμβάνοντας υπ’ όψιν το «κόστος» στο εσωτερικό τους μιας σύμπλευσης με τη Ν.Δ., για ένα θέμα, όμως, που είναι αυτονόητο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με το οποίο συμφωνούν όλοι επί της αρχής.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή