Ευρωλίγκα: Κατάφερε και έχασε ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Κατάφερε και έχασε ο Παναθηναϊκός

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός «πέταξε τον ιδρώτα» του στη Λυών, επιστρέφει με την πρώτη ήττα (79-78) στην Ευρωλίγκα και η Βιλερμπάν, ύστερα από τον Ολυμπιακό, «λύγισε» και τους «πράσινους» που άρχισαν το τέταρτο δεκάλεπτο, με διαφορά 13 πόντων, αλλά παρά την ατομική εμπειρία τους, δεν άντεξαν την αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Οι Φριντέτ και Τόμας «έκοβαν κι έραβαν» στην επίθεση του ΠΑΟ, αλλά αποδείχθηκε ότι η παραγωγικότητά τους δεν ήταν αρκετή, γιατί αμυντικά η ελληνική ομάδα «παραδόθηκε». Δέχτηκε 29 πόντους στην τελευταία περίοδο, ενώ στην τελευταία επίθεσή της η εντολή του πάγκου για την εκτέλεσή της από τον Νικ Καλάθη αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού υπέπεσε σε επτά λάθη και έδειχνε ότι έπαιζε με υπερένταση, ενώ δεν επελέγη ο Ράις στα τελευταία πέντε λεπτά.

Βιλερμπάν και Παναθηναϊκός έπαιξαν με αυτοσυγκέντρωση στα πρώτα 17 λεπτά του αγώνα και είχαν άμεσες απαντήσεις και αντανακλαστικά σε κάθε καλάθι που δέχονταν. Οι «πράσινοι», όμως, πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων (40-46), γιατί ήταν πιο εύστοχοι στα τρίποντα (6/13) και στα δίποντα (11/16) και αν δεν είχαν αστοχήσει σε οκτώ βολές, ενδεχομένως να είχαν δημιουργήσει και διψήφια διαφορά πόντων στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αμυντικά ευάλωτος, όμως, στη ρακέτα του και οι γηπεδούχοι σκόραραν 22 από τους 40 πόντους του α’ ημιχρόνου. Η επιδιόρθωση αυτής της αδυναμίας έγινε από τους παίκτες του Πεδουλάκη στο τρίτο δεκάλεπτο, σταθεροποιώντας το προβάδισμα, από την άμυνά τους και τους 10 πόντους που δέχθηκαν, αλλά στην τελευταία περίοδο, δεν υπήρχε αμυντική προσήλωση.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Τζάκσον 6, Τέιλορ 8 (1), Τζεκίρι 15, Καουντί 10 (2), Λόμαζ 5 (1), Γκαλιού, Νουά 2, Ζαν-Σάρλ 8, Ντιό 6, Μπάκο 1, Λάιτι 18 (3).

ΠΑΟ:  Τόμας 22 ( 2), Τάις 6 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 4, Τζόνσον, Μπράουν, Φριντέτ 18 (4), Καλάθης 13 (1), Γουάιλι 7, Μήτογλου 2, Μπεντίλ.

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε 68-56, ΤΣΣΚΑ – Μπάγερν 79-68, Ρεάλ – Μακάμπι 86-85.

• «Αγώνα της χρονιάς, κατά την προσωπική γνώμη του, χαρακτήρισε ο Λιθουανός τεχνικός Κεστούτις Κεζμούρα την σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ (21.30) και μπορεί να έχει μεγάλη δόση υπερβολής στον χαρακτηρισμό του για τον δεύτερο, μόλις, αγώνα των «ερυθρολεύκων» στη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά η νίκη θα αποτελέσει νέα αρχή για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν παρουσιάσει. Το μεγαλύτερο ζητούμενο, καθώς είναι ουτοπική η σκέψη ότι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ θα προλάβει να κάνει αλλαγές στο στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού και σε τέσσερις προπονήσεις, είναι η αντίδραση των ίδιων των παικτών στο μεταβατικό προπονητικό στάδιο. Οι παίκτες ανέλαβαν μερίδιο της ευθύνης που τους αντιστοιχεί για την ανησυχητική αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά επειδή αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές σε κάθε ομαδικό άθλημα, μπορούν κάλλιστα να αρχίσουν τη σταδιακή ανατροπή του αρνητικού κλίματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή