Σύζυγος πράκτορα της CIA σκότωσε μοτοσικλετιστή

Σύζυγος πράκτορα της CIA σκότωσε μοτοσικλετιστή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Βρετανία για να δικαστεί η Αμερικανίδα Αν Σάκουλας, η οποία τραυμάτισε θανάσιμα σε αυτοκινητικό δυστύχημα νεαρό Βρετανό. Η Σάκουλας είναι σύζυγος Αμερικανού στελέχους της CIA και τραυμάτισε τον 19χρονο μοτοσικλετιστή Χάρι Νταν, καθώς έβγαινε από την αεροπορική βάση Κράουτον, στην κεντρική Αγγλία.

Ερωτηθείς χθες για το θέμα από δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είπε: «Πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση. Ενας νέος σκοτώθηκε και η οδηγός διαθέτει διπλωματική ασυλία. Ηταν ένα ατύχημα. Θα μιλήσουμε μαζί της και θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Για την ώρα, είναι άγνωστο τι προκάλεσε το δυστύχημα. Αυτά συμβαίνουν καμιά φορά όταν οι Αμερικανοί οδηγούν στη λάθος λωρίδα του δρόμου στη Βρετανία». Την Τετάρτη, η οικογένεια του θύματος συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ. Βγαίνοντας από τη συνάντηση, όμως, οι γονείς του Νταν χαρακτήρισαν τη συνομιλία τους με τον υπουργό «ένα διαφημιστικό τέχνασμα».

Η Σάκουλας εγκατέλειψε τη Βρετανία στις 28 Αυγούστου, μία ημέρα μετά το περιστατικό. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο Τραμπ να άρει την ασυλία της Σάκουλας, ενώ η οικογένεια του θύματος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει αγωγή με στόχο την παραπομπή της υπαιτίου του δυστυχήματος ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή