Πρόσωπα της Παρασκευής

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος συμπληρώνει 50 χρόνια στη δημοσιογραφία και παρουσιάζει τα δύο του βιβλία στη γενέτειρά του Καβάλα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στις 14/10. Πρόκειται για το ερωτικό ιστορικό μυθιστόρημα «Στα ίχνη μιας άγνωστης» που αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα στην Ανατολική Μακεδονία και στην απελευθέρωση της Καβάλας το 1913 και για το αυτοβιογραφικό «Διόρθωσις ημαρτημένων». Κατά την εκδήλωση ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος (φωτ.) θα προσφέρει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του, καθώς επίσης και τον Κώδικα της Δημογεροντίας Καβάλας του 1864.

(…) Καινούργια διοίκηση στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με επικεφαλής τον καταξιωμένο δημιουργό Γιώργο Τσεμπερόπουλο. Το Διοικητικό Συμβουλίου συμπληρώνουν οι: Eλίνα Ψύκου, Γιώργος Τσουργιάννης, Σύλλας Τζουμέρκας, Ελένη Κοσυφίδου, Σίμος Σαρκετζής και Νίκος Πάστρας.

(…) Αφιέρωμα στον σπουδαίο Ελληνα βαρύτονο Κώστα Πασχάλη (1929-2007) διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 24/10 στο ΚΠΙΣΝ. Συμμετέχουν οι μονωδοί Δημήτρης Πακσόγλου, Δημήτρης Πλατανιάς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Χριστόφορος Σταμπόγλης. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η διάσημη Ρουμάνα υψίφωνος και σύζυγος του Κώστα Πασχάλη Μαρίνα Κρίλοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή