Το νέο Aviator 8 Mosquito της Breitling είναι αφιερωμένο όχι βεβαίως σε κάποιο κουνούπι αλλά σε ένα ιστορικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με αυτό το προσωνύμιο. Το de Havilland Mosquito ήταν ένα αεροπλάνο κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από ξύλο, το οποίο είχε αφήσει εποχή χάρη στην εντυπωσιακή του ταχύτητα και ευελιξία στον αέρα. 

Το ρολόι που δημιούργησε η Breitling ως φόρο τιμής ανήκει στην αεροπορική οικογένεια Aviator της ελβετικής εταιρείας και είναι ένας δυναμικός χρονογράφος από ατσάλι, με κάσα σε διάμετρο 43 mm. Η επίσης ατσάλινη οδοντωτή στεφάνη με το κόκκινο βελάκι και τους αραβικούς αριθμούς φέρει μαύρη σατινέ επίστρωση ADLC. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η επεξεργασία ADLC (Amorphous Diamond Like Carbon) προσφέρει επιπλέον σκληρότητα και βαθύτερο χρώμα στο ατσάλι σε σύγκριση με την κοινή μέθοδο επίστρωσης DLC (Diamond Like Carbon).

Επάνω στο μαύρο καντράν αναδεικνύονται οι τρεις μετρητές του χρονογράφου, οι οποίοι είναι σε ασημί χρώμα, όπως όλα τα μοντέλα Aviator 8 που είναι εξοπλισμένα με τον Breitling Manufacture Calibre 01, τον αυτόματο αποκλειστικό μηχανισμό που δημιουργείται in-house από την Breitling.

Όσο για τα επιμέρους χαρακτηριστικά, οι τρεις κεντρικοί δείκτες φέρουν επικάλυψη από Super-LumiNova ώστε να είναι ορατοί ακόμη και σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού, μεταξύ 4 και 5 υπάρχει ένδειξη ημερομηνίας ενώ σε στρατηγικά σημεία έχουν προστεθεί πορτοκαλί και κόκκινες πινελιές εις ανάμνηση των λεπτομερειών και των επιγραφών που υπήρχαν στην άτρακτο των de Havilland Mosquito.

Ο Breitling Manufacture Calibre 01 εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία για περίπου 70 ώρες, χτυπά με συχνότητα 4 Hz (δηλαδή εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα και όπως όλα τα ρολόγια της Breitling φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το Ελβετικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης Χρονομέτρων, γνωστό ως COSC. Ο υψηλότατων προδιαγραφών μηχανισμός είναι ορατός χάρη στο διαφανές καπάκι από κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει την πλάτη της κάσας.

Το Breitling Aviator 8 Mosquito είναι στεγανό μέχρι 100 μέτρα βάθος και συνδυάζεται με καφέ vintage δερμάτινο λουράκι είτε με απλό είτε με αναδιπλούμενο κούμπωμα. Όσο για την τιμή του υπολογίστε περίπου 7.400 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ