Η γυναίκα που κατήγγειλε τον Ματ Λάουερ

Η γυναίκα που κατήγγειλε τον Ματ Λάουερ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Ματ Λάουερ, ο διάσημος Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής, απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News, όπου παρουσίαζε την εκπομπή «Today». Λόγος της απόλυσής του, η ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του. Τώρα, ένα βιβλίο ταράζει τα νερά, γεννώντας νέα ερωτήματα για τη συμπεριφορά του, αλλά και για τη στάση των στελεχών του NBC – για το αν και κατά πόσον έκαναν «τα στραβά μάτια» στα προβλήματα που προκαλούσε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του δικτύου.

Το βιβλίο, με την υπογραφή του Ρόναν Φάροου, γιου της Μία Φάροου και του Γούντι Αλεν, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν για το NBC News και τώρα είναι δημοσιογράφος στο περιοδικό The New Yorker, κατονομάζει τη γυναίκα που, με την περί βιασμού από τον Λάουερ καταγγελία της, οδήγησε στην απόλυσή του. Ο ίδιος, βέβαια, με μια οργίλη επιστολή του, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη από τον δικηγόρο του, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η σιωπή που τήρησε μετά την απόλυσή του υπήρξε ένα μεγάλο λάθος.

Το βιβλίο του Φάροου αναφέρει ότι η Μπρουκ Νέβιλς, πρώην εργαζομένη στο NBC News, η οποία συνεργάστηκε με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο και τηλεοπτική προσωπικότητα Μέρεντιθ Βιέιρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, πήγε ένα βράδυ να πιει ένα ποτό με την προϊσταμένη της και ο Λάουερ εμφανίστηκε και κάθισε μαζί τους. Η Νέβιλς κατανάλωσε έξι σφηνάκια βότκα και κατέληξε στο δωμάτιο του Λάουερ. Ο διάσημος παρουσιαστής την έσπρωξε στο κρεβάτι και τη ρώτησε αν της αρέσει η παρά φύσιν σεξουαλική συνεύρεση. Παρότι η γυναίκα αρνήθηκε επανειλημμένως, ο Λάουερ προχώρησε στην ερωτική πράξη, την οποία η ίδια περιγράφει ως «απίστευτα επώδυνη». «Δεν ήταν συναινετικό σεξ, γιατί ήμουν υπερβολικά μεθυσμένη για να συναινέσω», δήλωσε η Νέβιλς στον Φάροου. «Ηταν μη συναινετικό, γιατί επανέλαβα πολλές φορές ότι δεν ήθελα παρά φύσιν ερωτική επαφή».  Στην επιστολή του, ο Λάουερ παραδέχεται ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη Νέβιλς, επισημαίνοντας ότι εκείνο το βράδυ στο Σότσι είχαν κάνει συναινετικά σεξ, «με διαφόρους τρόπους». Ο Φάροου υποστηρίζει, επίσης, ότι η συμπεριφορά του Λάουερ ήταν «κοινό μυστικό» στο τηλεοπτικό δίκτυο και ότι υπάρχουν επτά καταγγελίες γυναικών, που είχαν συνεργαστεί μαζί του, για την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του.

Ο ίδιος ο Λάουερ ισχυρίζεται ότι ουδέποτε επιτέθηκε σε κανέναν ούτε εξανάγκασε κάποια γυναίκα σε ερωτική συνεύρεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή