Το γλυκό της έριδος (Galette με μήλα)

Το γλυκό της έριδος (Galette με μήλα)

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο/ Προετοιμασία: 20΄/ Αναμονή: 1 ώρα / Ψήσιμο: 1 ώρα

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

 

Για τη ζύμη 

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπράντι
  • 250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους, παγωμένο
  • 60 ml γάλα φρέσκο

Για τη γέμιση

  • 4 μεγάλα κόκκινα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Διαδικασία 

Ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό. Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Γέμιση: Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 εκ. και απλώνουμε όμορφα τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα άτεχνο στεφάνι.

Περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή