Συμφωνία για οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία υπογράφουν Βερολίνο – Σκόπια

Συμφωνία για οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία υπογράφουν Βερολίνο – Σκόπια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος πρόκειται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Αριστεράς, οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και του ομολόγου του από την Βόρεια Μακεδονία Όλιβερ Σπασόφσκι συνεχίζονται και το πιθανότερο είναι η υπογραφή να γίνει την επόμενη Πέμπτη στα Σκόπια. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων «συντονισμένες και συνεχείς έρευνες με στόχο την καταπολέμηση οργανωμένων κυκλωμάτων διακινητών», με την διασφάλιση στενότερης συνεργασίας τόσο με την Europol όσο και με την Frontex. Ο κ. Σπασόφσκι έχει πάντως επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα δηλώσει ότι η χώρα του μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο διέλευσης, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φιλοξενήσει μετανάστες επί μακρόν.

Ανάλογες συμφωνίες αναμένεται να επιδιώξει το Βερολίνο και με άλλες υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες των δυτικών Βαλκανίων, σχέδιο το οποίο βρίσκει αντίθετη την Αριστερά, η οποία θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η Ε.Ε. εκμεταλλεύεται τις υποψήφιες χώρες εναντίον των μεταναστών. Αυτή η τακτική μετατρέπει τις υποψήφιες χώρες «σε άλλο ένα ανάχωμα στο φρούριο της Ευρώπης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής Αντρέι Χούνκο και πρόσθεσε ότι αυτές οι πολιτικές δεν είναι ενδεδειγμένες για ισότιμες ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή