Πιο κοντά σε τοποθέτηση «υπηρεσιακής» διοίκησης στην Creta Farms

Πιο κοντά σε τοποθέτηση «υπηρεσιακής» διοίκησης στην Creta Farms

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο θολό μοιάζει να είναι από χθες το τοπίο σχετικά με το ποιος και πόσα δικαιώματα ψήφου έχει στην Creta Farms.

Χθες το απόγευμα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοινώσεις που αφορούν τη μεταβολή δικαιωμάτων ψήφων που προέκυψαν ύστερα από τις συμβάσεις εκχώρησης αυτών –συνεπεία της ενεχυρίασης μετοχών– οι οποίες υπεγράφησαν τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζες και στους αδερφούς Μάνο και Κωνσταντίνο Δομαζάκη.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής δίνει το δικαίωμα στις τράπεζες να τοποθετήσουν «υπηρεσιακή» διοίκηση στην εταιρεία, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα είναι κοινής αποδοχής από τους δύο βασικούς μετόχους και ότι θα συγκληθεί γενική συνέλευση που θα εγκρίνει τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ο Κ. Δομαζάκης γνωστοποιεί τη συναίνεσή του σε τοποθέτηση διοίκησης κοινής αποδοχής. Οι προθέσεις του Μ. Δομαζάκη δεν έχουν γίνει γνωστές.

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χ.Α. ανακοινώσεις που αφορούσαν τη μεταβολή δικαιωμάτων ψήφου, όπως αυτή προκύπτει από τη σύμβαση εκχώρησης δικαιωμάτων ψήφου που υπέγραψαν οι αδερφοί Δομαζάκη με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων την 1η Οκτωβρίου 2019. Σύμφωνα με αυτές, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων έχει πλέον το 25,35% των δικαιωμάτων ψήφου της Creta Farms επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Το ποσοστό του Εμ. Δομαζάκη διαμορφώθηκε σε 28,68% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Creta Farms από 41,36% πριν.

Η σύμβαση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων υπεγράφη πριν από τις 3 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Μάνος Δομαζάκης πραγματοποίησε γενική συνέλευση μετόχων (πρόκειται για αυτή στην οποία αφίχθη με ελικόπτερο) και στην οποία υποστήριξε ότι είχε την υποστήριξη περί του 47,39% των δικαιωμάτων ψήφου. Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση για τις αποφάσεις αυτής της συνέλευσης δεν αναρτήθηκε ποτέ στην ιστοσελίδα του Χ.Α.

Εκτός απροόπτου, θα ακολουθήσουν και ανακοινώσεις σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου που έχει πλέον ο Κ. Δομαζάκης (θα είναι περίπου στο ίδιο ποσοστό με αυτό του αδερφού του), καθώς και ανακοινώσεις σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου που αποκτούν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, συνεπεία των συμβάσεων εκχώρησης δικαιωμάτων ψήφου, που έχουν επίσης υπογράψει με τους αδερφούς Δομαζάκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή