Συνελήφθη η Τζέιν Φόντα σε διαδήλωση για το κλίμα έξω από το Καπιτώλιο

Συνελήφθη η Τζέιν Φόντα σε διαδήλωση για το κλίμα έξω από το Καπιτώλιο

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάσημη ηθοποιός Τζέιν Φόντα συγκαταλέγεται μεταξύ των 16 συλληφθέντων ατόμων, χθες Παρασκευή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κλιματική αλλαγή στην Ουάσιγκτον.

H 81χρονη ηθοποιός και 15 ακόμη άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη διαδήλωση στην αριστερή πτέρυγα του Καπιτωλίου, βάσει νόμου της Πολιτείας της Ουάσιγκτον που απαγορεύει σε διαδηλωτές να «μπλοκάρουν» της εισόδους δημοσίων κτιρίων, όπως διευκρίνισαν οι αρχές.

Μετά την ομιλία της στη συγκέντρωση, η Φόντα συνελήφθη (περίπου στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα) και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Οπως ανέφερε η ίδια, ήθελε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους νεαρούς διαδηλωτές. Φαίνεται μάλιστα ότι η σύλληψη δεν την πτόησε, μιας και, δεσμεύτηκε να επιστέψει στο Καπιτώλιο, τονίζοντας ότι μετακόμισε στην Ουάσιγκτον για τους προσεχείς τέσσερις μήνες, υποκινούμενη από αίσθηση επείγουσας ανάγκης και ηθικής οργής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή