Συρία: Σε βάθος 35 χιλιομέτρων έφτασαν οι τουρκικές δυνάμεις – Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ με Ερντογάν

Συρία: Σε βάθος 35 χιλιομέτρων έφτασαν οι τουρκικές δυνάμεις – Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ με Ερντογάν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας.

Λίγη ώρα νωρίτερα και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σημείωνε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί του θα προχωρήσουν κατά 30-35 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους.

Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν είπε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ρας Αλ Αϊν καθώς επίσης και το Τελ Αμπιάντ.

Κάνοντας έναν υπολογισμό των απωλειών που έχει υποστεί η τουρκική πλευρά έκανε λόγο για δύο Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και 16 μέλη του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζονται από την Αγκυρα. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχουν σκοτωθεί 440 «τρομοκράτες», 26 έχουν τραυματιστεί και έχουν συλληφθεί 24 ενώ τόνισε ότι «οι Σύροι Κούρδοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν περισσότερο την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία του ζήτησε να τερματίσει άμεσα τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή