ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

Ατζέντα

ΠΑΓΩΝΑ ΛΑΨΑΤΗ

© Martin P. Buhler

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  Από 26/10/2019 έως 29/03/2020


Η συλλογή της Ελβετίδας συλλέκτριας Louise Bachofen-Burckhardt (1845-1920) αριθμεί 305 έργα από τον 15ο αιώνα έως τις αρχές του 20ού. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό της, το Kunstmuseum, το οποίο είχε ορίσει η ίδια ως μοναδικό δικαιούχο της συλλογής μετά τον θάνατό της, τιμά την ευεργέτιδά του με την έκθεση «A Passion for Pictures». kunstmuseumbasel.ch


MEΤΣΟΒΟ
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Από 19/10/2019 έως 12/01/2020Mε αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τη δημιουργία του οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ και τριάντα από τη λειτουργία της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ, διοργανώνεται η έκθεση «Τόποι δημιουργίας». Ένα αφιέρωμα με έργα 64 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, που αναδεικνύει την πολυμορφία της δημιουργικότητας και συμβάλλει στην κατανόηση της πολιτισμικής οντότητας των Ιωαννίνων. Για την παραγωγή τους έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα της εικαστικής γλώσσας, από ζωγραφική μέχρι video art.
averoffmuseum.gr


NEA YOΡKH
ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ Έως 15/11/2019


©  Courtesy Carpenters Workshop Gallery


Mε την έκθεση «Karl Lagerfeld: Architecture» η γκαλερί Carpenters Workshop μας συστήνει μία ακόμα πλευρά του Γερμανού σχεδιαστή μόδας: την ενασχόλησή του με τη γλυπτική και την επιρροή του στο ντιζάιν. Τα αντικείμενα της σειράς «Architecture» είναι χρηστικά και έχουν φτιαχτεί σε περιορισμένο αριθμό. Η έμπνευσή τους πηγάζει από την αρχαιότητα, συνδυάζοντας την ακρίβεια των κλασικών αναλογιών με τη σύγχρονη προοπτική και τις νέες τεχνολογίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα φωτιστικά. Οι γλυπτικές φόρμες τους έχουν φτιαχτεί από λευκό μάρμαρο Arabescato Fantastico και μαύρο Marquina.  
carpentersworkshopgallery.com

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ