Πάμε στη Βούλα για κρασί;

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

* Χρήστος Τσικνάκος, το αγόρι με το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Ήρθε στην ήσυχη οικογενειακή Βούλα, στη γωνία Αγίου Ιωάννου 28 και Πλαστήρα, απέναντι από το πάρκο της εκκλησίας, άνοιξε την κάβα του και μέχρι να πεις… Ξινόμαυρο έγινε το πιο hot meeting point της περιοχής, και όχι μόνο. Ένα wine bar αλλιώτικο από τα άλλα, μια και δεν έχει εσωτερικό χώρο! Ναι, διαβάσατε σωστά, η περίφημη κάβα, deli και wine bar Faidon ανεβάζει τις οινικές και γαστρονομικές της παραστάσεις σε ένα ξύλινο πάλκο με στιλ και ατμόσφαιρα σε εξωτερικό χώρο! Καλοκαιρινό θα σκεφτείτε και, χωρίς να σας πω άλλη κουβέντα, θα σας προκαλέσω να έρθετε στη Βούλα μια βροχερή χειμωνιάτικη νύχτα και να γουρλώσετε τα μάτια σας στο κατάμεστο μαγαζί. Αλήθεια, κάτι τρέχει εδώ, σαν τοπίο του βυθού που θα έλεγε και ο ποιητής τραγουδοποιός. Αυτό που τρέχει είναι ο ίδιος ο Χρήστος, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, τα πολύ καλά διαλεγμένα κρασιά και τα μοναδικά πλατό τυριών και αλλαντικών, πραγματικά αριστουργήματα τόσο γεύσης όσο και αισθητικής. Ποιότητα, ευγένεια, φροντίδα – κανείς δεν έχασε απ’ αυτά!

* Όλοι ξέρουν στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη, στη Βάρη, αλλά και στη Γλυφάδα πως, αν θέλεις να φας μια εξαιρετική ταλιάτα και την πιο αεράτη, κομψή πίτσα, έρχεσαι στην Vegera. Στο 11 της οδού Ποσειδώνος, τον κεντρικό πεζόδρομο της Βούλας, ο Κωνσταντίνος Νιωτάκης και η ομάδα του έχουν στήσει ένα απροσποίητο μαγαζί που στις καλοκαιρίες βγάζει τραπεζάκια έξω και ύστερα μαζεύεται στον εσωτερικό χώρο, που διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει το στέκι σας. Όλη η ομάδα των οινοχόων είναι εξαιρετική και καθοδηγητική στις πολλές και καλές επιλογές είτε σε ποτήρι είτε σε μπουκάλι. Ξεχωρίζουν όμως τα οινικά αφηγήματα του επικεφαλής οινοχόου Λευτέρη Χανιαλίδη –που ειρήσθω εν παρόδω είναι και συνεργάτης μας στον «Οινοχόο»– για να μάθετε όλα όσα θέλετε για το κρασί που πίνετε και κάτι παραπάνω!

* P.I.G.S. Όχι, δεν είχαν στον νου τους τα τρία γουρουνάκια ο πολίστας Κώστας Κοκκινάκης και η παρέα του όταν έδωσαν αυτό το όνομα στο μικρό, παρεΐστικο all-day στέκι στη Βασιλέως Παύλου 76-78 στη Βούλα. P.I.G.S. = Portugal, Italy, Greece, Spain! Κρασιά, τυριά, αλλαντικά, μουσική που εκφράζουν τις τέσσερις χώρες και έρχονται για να ευφράνουν τους ουρανίσκους μας!

* Δίπλα στο λήμμα «υπερπαραγωγή» βάλτε μια φωτογραφία της νεοαφιχθείσας στα νότια κάβας ΟΑΚ (Αθήνας 7Α, Βουλιαγμένη). Μια πραγματική σπηλιά του Αλαντίν για τους οινόφιλους, που βρίσκουν εκεί ό,τι θέλουν, αλλά και ό,τι δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι θέλουν! Ο Γιώργος Ζωίδης διευθύνει την ορχήστρα και με πρώτο βιολί τον βιρτουόζο Γιάννη Βαγενά ετοιμάζονται να ανεβάσουν έργα προς τέρψιν ημών των επιρρεπών στην τρυφηλότητα των οίνων, των ποτών, των εκλεκτών εδεσμάτων που τα συνοδεύουν. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή