Εθνική Ποδοσφαίρου: Τα πειράματα ενόψει Κατάρ συνεχίζονται

Εθνική Ποδοσφαίρου: Τα πειράματα ενόψει Κατάρ συνεχίζονται

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το στεγνό «μηδέν εις το πηλίκον» που αποκόμισε βαθμολογικά η Εθνική μας ομάδα στο ματς κόντρα στην Ιταλία, στη Ρώμη, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι η ανανεωμένη ομάδα που εμφάνισε στο γήπεδο ο Τζον Φαν’τ Σιπ έδειξε να βγαίνει από τον λήθαργο των τελευταίων αγώνων και παρουσίασε σημεία αντίδρασης που επιτρέπουν κάποια ψήγματα αισιοδοξίας, με μακρινό ορίζοντα το Κατάρ το 2022 και πιο κοντινό το αποψινό (21.45) παιχνίδι με τη Βοσνία στο ΟΑΚΑ. Ο Ολλανδός τεχνικός δοκίμασε στη Ρώμη αρκετά νέα πρόσωπα και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από όσα είδε, παρά την ήττα με το «σβηστό» 2-0 από την καλύτερη ομάδα του ομίλου μας, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και μαθηματικά.

«Ημασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι και είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος δεν ήταν καλό. Τα παιδιά ήταν ικανοποιημένα. Θέλω να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και να κάνουμε περισσότερα με την μπάλα. Να δείξουν οι παίκτες πως είναι καλοί και να παρουσιάσουν μια ισορροπία όταν έχουν την κατοχή. Θέλουμε να παίξουμε για τη νίκη, και όταν παίζεις για τη νίκη πρέπει να δείξεις αυτοπεποίθηση και ότι μπορείς να κρατήσεις την μπάλα στα πόδια σου», τόνισε ο κ. Φαν’τ Σιπ, κρατώντας κι αυτός την αίσθηση της γλυκόπικρης γεύσης που εμφάνισαν οι διεθνείς μας με τις δηλώσεις τους στο τέλος του αγώνα.

Κίνητρο και αλλαγές

Η επόμενη πρόκληση είναι η αποψινή κόντρα στη Βοσνία, που μετά το εμφατικό 4-1 επί της Φινλανδίας έρχεται στο ΟΑΚΑ με το… μαχαίρι στα δόντια. Αντίθετα, η Εθνική μας δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τον Ολλανδό προπονητή της: «Η Βοσνία παίζει ακόμη για την πρόκριση, ενώ εμείς παίζουμε για να χτίσουμε κάτι διαφορετικό. Κάναμε ένα καλό βήμα κόντρα στην Ιταλία. Δείξαμε καλά σημάδια, τα παιδιά βοήθησαν το ένα το άλλο. Υπήρχε σωστή αμυντική λειτουργία και θέλουμε να υπάρξει μια καλή ισορροπία κόντρα στη Βοσνία για να τους κάνουμε το δυνατόν πιο δύσκολη τη ζωή».

Επειδή επί των ημερών του Φαν’τ Σιπ στο τιμόνι της Εθνικής μας οι επιλογές-έκπληξη είναι ο κανόνας, πολύ πιθανόν θα χρησιμοποιήσει απόψε κάποια νέα πρόσωπα, κι ας έμεινε ικανοποιημένος από τους περισσότερους παίκτες του στο παιχνίδι με την Ιταλία.

Το σκεπτικό του είναι απλό: Θέλει μέσα από αυτά τα επίσημα παιχνίδια που υπολείπονται για να κλείσει η διοργάνωση να δει τι μπορούν να προσφέρουν και πόσο καλά μπορούν να εγκλιματιστούν στην ομάδα παίκτες που δεν τους γνωρίζει καλά, αντί να πάει σε δοκιμασμένες λύσεις με στόχο το πρόσκαιρο αποτέλεσμα. Σε σχέση με τον αγώνα της Ρώμης, μπορεί να υπολογίζει στον Ρέτσο (ενσωματώθηκε από την Ελπίδων) και τον Φετφατζίδη, ο οποίος πλήρωσε με τον αποκλεισμό του από τον αγώνα με την Ιταλία την αργοπορία του σε μια ομιλία του προπονητή, αλλά το θέμα θεωρείται λήξαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή