ΕΣΥ: ενδιαφέρον από 1.661 υποψηφίους για 111 θέσεις

ΕΣΥ: ενδιαφέρον από 1.661 υποψηφίους για 111 θέσεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γρήγορες διαδικασίες ξεκινά το επόμενο διάστημα από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας η αξιολόγηση των βιογραφικών των υποψηφίων για 111 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ. Εως και το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης –όταν και έληξε η διορία υποβολής των σχετικών αιτήσεων–, πρόθεση για να αναλάβουν το τιμόνι δημόσιων νοσοκομείων είχαν εκδηλώσει επισήμως 1.661 άτομα, με το υψηλότερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν τα νοσοκομεία της Αττικής. Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το οποίο εισάγεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, οι νέοι διοικητές που θα επιλεγούν από αυτή τη «δεξαμενή» θα υπογράψουν σύμβαση αποδοτικότητας, με συγκεκριμένους στόχους που θα πρέπει να εκπληρώσουν προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους.

Ειδικότερα, για τις 20 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής που είχαν προκηρυχθεί, υποβλήθηκαν 434 αιτήσεις, δηλαδή κατά μέσον όρο 21 αιτήσεις για κάθε θέση. Στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγίου κατατέθηκαν 252 αιτήσεις για 22 θέσεις, στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας 202 αιτήσεις για 11 θέσεις, στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης 240 αιτήσεις για 17 θέσεις και στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας 146 αιτήσεις για 11 θέσεις. Για τις 19 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας που προκηρύχθηκαν, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 285 άτομα, και για τις 11 θέσεις σε νοσοκομεία της Κρήτης (7η ΥΠΕ) 102 άτομα.

Το επόμενο στάδιο είναι η εξέταση των φακέλων που απέστειλαν οι ενδιαφερόμενοι από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, ενώ, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2016, οι υποψήφιοι –όπως όλα δείχνουν– δεν θα περάσουν από προσωπική συνέντευξη. Τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου θα συντάξουν λίστα με τους επικρατέστερους για κάθε θέση, από τους οποίους θα πρέπει να επιλέξει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τους νέους διοικητές και αναπληρωτές των νοσοκομείων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή