Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Στην εικαστική έκθεση με τίτλο «Ζωγραφικό  επίγραμμα» ο Βασίλης Παπανικολάου προτείνει μια ενότητα από σχέδια και έργα που θέτουν ερωτήματα για τα όρια του χρόνου και της ύπαρξης. Εως 25/11. Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού, Πατησίων 44.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Η επιδίωξη της ισχύος. Ευρώπη 1815-1914» (εκδ. Αλεξάνδρεια) του Βρετανού ιστορικού Ρίτσαρντ Εβανς. Μιλούν οι Κώστας Κωστής, Σωτήρης Ριζάς και ο συγγραφέας. Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό  Δημοσίου Δικαίου. Στις 7 μ.μ. Πολυγνώτου 2 και Διοσκούρων.

– Η έκθεση «Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil» παρουσιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Είσοδος ελεύθερη. Εως τον Μάιο 2020. Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13.

– Στις «Απρόβλεπτες Συναντήσεις» η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Σταύρο Ξαρχάκο για τη μουσική παιδεία και τους οραματισμούς του. Στις 8.30 μ.μ. στο Καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός. Σταδίου 24.

– Το Espen Berg Trio και ο Δημήτρης Βασιλάκης εμφανίζονται στο Half Note Jazz Club. Στις 10.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17, Μετς.

– Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Ο Βάλτος», όνομα με το οποίο οι ντόπιοι συνήθιζαν να αποκαλούν τη λίμνη Κάρλα όπου στρέφει το βλέμμα του. Εως 30/11. CASK gallery, Οσσης 3, Λάρισα.

– Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει τη νέα δουλειά του ζωγράφου Ανάργυρου Πασχάλη, με τίτλο «Τοπία ανάγλυφα του προσωπικού». Η έκθεση συνοδεύεται από το κείμενο της ιστορικού της τέχνης Λήδας Καζαντζάκη. Στις 7.30 μ.μ. Εως 2/11. Γλύκωνος 4, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή