Μονιμοποίηση Κεμζούρα στον Ολυμπιακό

Μονιμοποίηση Κεμζούρα στον Ολυμπιακό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H  «αναγέννηση» του Ολυμπιακού, με την πειστική εμφάνιση των παικτών του στο παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια και την πρώτη νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, «παγώνει» κάθε κίνηση για την αντικατάσταση του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Μπορεί η διοίκηση της ΚΑΕ να ζήτησε από τον Λιθουανό τεχνικό Κέστουτις Κεμζούρα να καθοδηγήσει την ομάδα στο παιχνίδι με τη Βαλένθια και στο προσεχές με αντίπαλο τη Ζενίτ, αλλά σύμφωνα με τις επιθυμίες των παικτών φαίνεται ότι θα ισχύσει το «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού».

Η συνεργασία των παικτών με τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του Μπλατ είναι πολύ καλύτερη από εκείνη με τον ίδιο τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή. Ο Κεμζούρα είναι γνώστης της ομάδας και, εφόσον ο Ολυμπιακός νικήσει και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την Παρασκευή και πάλι στο ΣΕΦ, θα εδραιωθεί στον πάγκο και θα προχωρήσει σε αλλαγές δύο ξένων παικτών, όπως τις είχε σχεδιάσει και με τον Μπλατ, μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν.

• Ελληνοτουρκικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ για τις δύο εκ των τριών ομάδων που μετέχουν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA. Για τον Γ΄ όμιλο, το Περιστέρι, που επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ύστερα από 15 χρόνια, θα παίξει στην Τουρκία με αντίπαλο την Γκαζιαντέπ (19.00), ενώ στο γήπεδο της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Μπεσίκτας (19.30) για τον Δ΄ όμιλο.

Αύριο, τη σκυτάλη των ελληνικών συμμετοχών θα πάρει η ΑΕΚ, που θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τη γαλλική Ορτέζ, ενώ η αποστολή του Προμηθέα ταξιδεύει σήμερα στη Γερμανία για τον τρίτο αγώνα του στο Γιούρο Καπ, κόντρα στην Ουλμ, αύριο.

• «Αντισυνταγματικό, επικίνδυνο και προβληματικό» χαρακτηρίζει η διοίκηση της ΕΟΚ το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο για τις προτεινόμενες διατάξεις, που προβλέπουν περιορισμό στις θητείες των μελών των αθλητικών ομοσπονδιών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΟΚ αιτιολογεί τις ενστάσεις της, αναφέροντας: «Ο περιορισμός που εισάγει ως προς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, προσβάλλει τη διεθνώς αναγνωρισμένη και κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του ανώτατου διοικητικού φορέα των αθλημάτων, όπως αυτή προσδιορίζεται από την ολυμπιακή χάρτα της ΔΟΕ. Είναι αντισυνταγματικός επειδή καταργεί και μάλιστα με αναδρομική ισχύ το ατομικό δικαίωμα κάθε πολίτη να εκλέγεται σε δημόσιες αιρετές διοικητικές θέσεις. Είναι επικίνδυνος και προβληματικός για το άθλημα, επειδή καταλήγει στη στέρηση των υπηρεσιών παραγόντων καταξιωμένων για την προσφορά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή