Αποτρόπαιο βίντεο υπέρ Τραμπ

Αποτρόπαιο βίντεο υπέρ Τραμπ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΪΑΜΙ. Καταδικάζει το χιουμοριστικό βίντεο, που εμφανίζει σωσία του να πυροβολεί και να μαχαιρώνει τους αντιπάλους και τα «εχθρικά» μέσα ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ, με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να επισημαίνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει δει ακόμη το επίμαχο βίντεο. Η σύντομη ταινία – παρωδία προβλήθηκε σε συνάντηση υποστηρικτών του Τραμπ, στο θέρετρο του προέδρου, στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Στο βίντεο, ο Τραμπ εμφανίζεται να κατακρεουργεί επικριτές του και στελέχη των μέσων ενημέρωσης. Η έμπνευση του αποτρόπαιου βίντεο προέρχεται από ιδιαίτερα βίαιη σκηνή της ταινίας «Κίνγκσμαν». Ο Τραμπ – σωσίας εμφανίζεται να χτυπάει τον εκλιπόντα γερουσιαστή Τζον Μακέιν στον λαιμό, να μαχαιρώνει στο πρόσωπο την τηλεοπτική διασημότητα Ρόζι Ο’ Ντόνελ, να πυρπολεί τα μαλλιά του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και να πυροβολεί ανθρώπους, τα πρόσωπα των οποίων έχουν αντικατασταθεί από σήματα ειδησεογραφικών οργανισμών. Μεταξύ των «στόχων» του σωσία του Τραμπ συγκαταλέγονται ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, το κίνημα «Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία», η Δημοκρατική βουλευτής Μαξίν Γουότερς, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον και ο βουλευτής Ανταμ Σιφ, επικεφαλής της επιτροπής που φιλοδοξεί να παραπέμψει τον πρόεδρο Τραμπ για καθαίρεση.

Το «μη εγκεκριμένο» βίντεο προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο του συνεδρίου «Αμερικανική προτεραιότητα», στο θέρετρο Ντόραλ Μαϊάμι, ιδιοκτησίας Τραμπ. «Το βίντεο δεν είχε εγκριθεί και δεν είχε προβληθεί νωρίτερα», είπε ο διοργανωτής του συνεδρίου, Αλεξ Φίλιπς. Σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Κυριακής, όμως, η ένωση ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, που εκπροσωπεί τους διαπιστευμένους στην προεδρία δημοσιογράφους, εξέφρασε τη φρίκη της για το περιεχόμενο του βίντεο. «Ολοι οι Αμερικανοί οφείλουν να καταδικάσουν την απεικόνιση βίας με στόχο δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου. Εχουμε τονίσει στον πρόεδρο ότι η ρητορική του μπορεί να πυροδοτήσει τη βία. Καλούμε τον ίδιο και όσους συμμετείχαν στο συνέδριο να καταδικάσουν το βίντεο», ανέφερε η ανακοίνωση της ένωσης.

Ασχετο με το συνέδριο

Ο Φίλιπς εξήγησε ότι το βίντεο προβλήθηκε στο πλαίσιο «έκθεσης μιμς» (σύντομα βίντεο ή φωτογραφίες με θέμα πρόσωπα ή γεγονότα της επικαιρότητας, με συνήθως χιουμοριστικό περιεχόμενο) και το περιεχόμενό του δεν σχετιζόταν με το συνέδριο. «Η “Αμερικανική προτεραιότητα” απορρίπτει κάθε μορφή βίας», είπε ο Φίλιπς, ο οποίος διέταξε την πραγματοποίηση εσωτερικής έρευνας για το θέμα.

Στο βίντεο εμφανίζεται το όνομα της εκκλησίας όπου γίνεται η σφαγή: «Εκκλησία Ψευδών Ειδήσεων». Τα μέσα ενημέρωσης που πέφτουν θύματα της φονικής μανίας του σωσία του προέδρου είναι τα CNN, Washington Post, BBC, PBS, NBC και Politico.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή