80 χρoνια πριν… 15-10-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΥΣ: Δι’ εκτάκτων εκδόσεων των αγγλικών εφημερίδων ανηγγέλθη ότι το αγγλικόν θωρηκτόν «Βασιλική Δρυς» (Royal Oak) εβυθίσθη τορπιλλισθέν πιθανώς υπό γερμανικού υποβρυχίου. […] Το πλήρωμα του θωρηκτού απετελείτο από 1.200 αξιωματικούς και άνδρας. […] η «Βασιλική Δρυς» ήτο η δευτέρα μεγάλη μονάς του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Αγγλίας η οποία βυθίζεται υπό γερμανικού υποβρυχίου. […] Το Ναυαρχείον αγγέλλει ότι κατά τας μέχρι τούδε πληροφορίας τα διασωθέντα μέλη του βυθισθέντος θωρηκτού «Βασιλική Δρυς» ανέρχονται εις 370.

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ: Καίτοι δεν υπάρχουν λεπτομέρειαι επί της χθεσινής συναντήσεως Σαράτσογλου-Μολότωφ [φωτ.], είναι βέβαιον εν τούτοις ότι η συνομιλία υπήρξε φιλική και ότι προβλέπεται προσεχώς νέα συνάντησις των δύο υπουργών των Εξωτερικών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: Την προσεχήν Τετάρτην, και ώραν 7.15 μ.μ. αρχίζουν εις την αίθουσαν της παλαιάς Βουλής εβδομαδιαίαι συγκεντρώσεις γονέων και διδασκάλων, οργανούμεναι υπό του Συλλόγου Γονέων Αθηνών […]. Αι συγκεντρώσεις έχουν σκοπόν να καταστήσουν δυνατήν την εφαρμογήν μιας συστηματικής συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογενειακής αγωγής προς μεγαλυτέραν απόδοσιν του έργου του σχολείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή