Στηρίζει την τουρκική επιχείρηση στη Συρία η Ουγγαρία

Στηρίζει την τουρκική επιχείρηση στη Συρία η Ουγγαρία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν στην Ουγγαρία εξέφρασε σήμερα τη στήριξή της στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας ότι η Τουρκία σπρώχνει το μεταναστευτικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση της Συρίας και όχι προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

«Το συμφέρον μας είναι να αποτρέψουμε την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας», τόνισε ο Σιγιάρτο μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αζερμπαϊτζάν.

Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας και τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταδικάσει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία, με μια στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή