Μπάσκετ: Περιστέρι από τα παλιά

Μπάσκετ: Περιστέρι από τα παλιά

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Περιστέρι γιόρτασε με νίκη στην Τουρκία και αντίπαλο την Γκαζιαντέπ (64-70) την επιστροφή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ύστερα από 15 χρόνια, και πέτυχε ιδανική εκκίνηση στο Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος στην έδρα του, έκανε άσχημο ποδαρικό, γνωρίζοντας την ήττα (60-69) από την Μπεσίκτας.

Το Περιστέρι βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοσή του, όταν βρέθηκε να χάνει με διαφορά 13 πόντων στην πρώτη περίοδο (25-12), και στα δύο επόμενα δεκάλεπτα είχε αμυντική προσήλωση, δεχόμενο 17 και 10 πόντους, αντίστοιχα. Στην τελευταία περίοδο, η ελληνική ομάδα έκανε διαχείριση στο προβάδισμα του σκορ που είχε και έπαιξε με τον χρόνο, χωρίς να απειληθεί από τους γηπεδούχους (επιμέρους σκορ 12-14). Τρεις παίκτες, Γκρέι (15 π.), Σμιθ (13 π.) και Σαλούστρος (11 π.), είχαν τη μεγαλύτερη επιθετική παραγωγικότητα και στον αντίποδα, η Γκαζιαντέπ είχε τους Κρόουφορντ (16 π.), Γέλοβατς (11 π.) και Χάγκινς (11 π.).

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε συνθήκες νίκης μέχρι το 35΄, όταν και προηγήθηκε με 60-55, αλλά οι γηπεδούχοι… κατάφεραν να μη σημειώσουν ούτε πόντο μέχρι τη λήξη του αγώνα και σε αντίθεση με την Μπεσίκτας που σημείωσε 14, χάρη κυρίως στην εκτελεστική δεινότητα του γνώριμου από την περυσινή θητεία του στην ΑΕΚ, Τζόρνταν Θίοντορ.

Η τουρκική ομάδα είχε επιμέρους σκορ 11-22 στο τελευταίο δεκάλεπτο και πρώτους σκόρερ τους Αμερικανούς Γκότσερ (10 π.), Μακαντού (11 π.) και Θίοντορ (11 π.), ενώ στον ΠΑΟΚ (7/31 τρίποντα), ο Λιούις (19 π.) είχε μόνο έναν συμπαίκτη, τον Νόουλς με διψήφιο αριθμό πόντων (11).

Διαθέτοντας, συγκριτικά με το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ, τις περισσότερες πιθανότητες διάκρισης και πρόκρισης, μέχρι την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ αρχίζει σήμερα (19.30) το ταξίδι της στο Τσάμπιονς Λιγκ, από το Ολυμπιακό Στάδιο, υποδεχόμενη τη γαλλική Ορτέζ για τον B΄ όμιλο.

Η προσέλευση των φιλάθλων της ΑΕΚ είναι αναγκαία, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ υποσχέθηκε ότι η «Ενωση» θα φτάσει μέχρι τέλους στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

• Στην έδρα της γερμανικής Ουλμ που είναι ουραγός στον Α΄ όμιλο και χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Γιούρο Καπ, θα αγωνισθεί σήμερα (20.00) ο Προμηθέας, με στόχο τη δεύτερη νίκη του, μακριά από την Πάτρα, όπως έκανε πριν από 15 ημέρες, κόντρα στη Μακάμπι Ρισόν.

• Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ιαν Βουγιούκα στο αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι.

• «Εκδίκηση» μέσω… Κυπέλλου πήρε το Ρέθυμνο από τον Ηρακλή για την ήττα του στο πρωτάθλημα, πριν από τρεις ημέρες στο Ιβανόφειο και οι Κρητικοί προκρίθηκαν στην τρίτη αγωνιστική της Β΄ φάσης, επικρατώντας 81-70, στην έδρα τους. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη-πρόκριση, με πρωταγωνιστές τους Φράνκαμπ (15 π.), Γκόρντον (14 π.) και Χάρις (11 π.). Ο Ηρακλής έδειξε ευάλωτος αμυντικά, αγωνιζόμενος εκτός έδρας και είχε πρώτους σκόρερ τους Χάνλαν (18 π.) και Ζάρα (15 π.). Στην τρίτη αγωνιστική θα παίξουν Ρέθυμνο – Χολαργός/Κολοσσός για μια θέση στην προημιτελική φάση και ο νικητής θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η διαφορά δυναμικότητας έκρινε εύκολα, υπέρ της Λάρισας, την αναμέτρηση με τη Δάφνη Δαφνίου (63-83). Επόμενος αντίπαλος της θεσσαλικής ομάδας, που είχε πρώτους σκόρερ τους Τσιλούλη (15 π.) και Χείλαρη (10 π.), θα είναι ο νικητής του σημερινού αγώνα Διαγόρα Δρυοπιδέων – Πανιωνίου (17.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή