Μπόλτον: Ο Τζουλιάνι είναι μια χειροβομβίδα

Μπόλτον: Ο Τζουλιάνι είναι μια χειροβομβίδα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η προσπάθεια του Λευκού Οίκου να επηρεάσει την Ουκρανία προκάλεσε την ανησυχία του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, πείθοντάς τον να επικοινωνήσει με δικηγόρο, σύμφωνα με δηλώσεις πρώην βοηθού του.

Ο Μπόλτον προειδοποίησε επίσης ότι ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που πίεσε την κυβέρνηση του Κιέβου να αποκαλύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, στην Ουκρανία, είναι «μια χειροβομβίδα που θα ανατινάξει τους πάντες», σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην συνεργάτη του Μπόλτον, Φιόνα Χιλ στους Times της Νέας Υόρκης.

Η αποστροφή αυτή του Μπόλτον ειπώθηκε μετά την ολοκλήρωση της κεκλεισμένων των θυρών κατάθεσης της Φιόνα Χιλ ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Χιλ είπε στην κατάθεσή της ότι ύστερα από «έντονη συζήτηση» μεταξύ του Μπόλτον και του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γκόρντον Σόντλαντ, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Τζουλιάνι στην εκστρατεία άσκησης πιέσεων προς την κυβέρνηση του Κιέβου, ο Μπόλτον ζήτησε από τη Χιλ να έρθει σε επαφή με δικηγόρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Αναφερόμενος στον υπηρεσιακό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι, ο Μπόλτον είπε: «Δεν συμμετέχω σε όποια συμφωνία για διακίνηση ναρκωτικών έχουν συνάψει ο Ρούντι και ο Μαλβέινι». Το βράδυ της Δευτέρας, ο Τζουλιάνι είπε: «Δεν γνωρίζω τη Φιόνα Χιλ και δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι αυτά που λέει». Την περασμένη εβδομάδα, οι New Yok Times αποκάλυψαν ότι και ο ίδιος ο Τζουλιάνι αντιμετωπίζει ομοσπονδιακή δικαστική έρευνα για τις συναλλαγές του με το Κίεβο για λογαριασμό του προέδρου Τραμπ. Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε τον Μπόλτον, ενώ η Χιλ εγκατέλειψε την κυβέρνηση Τραμπ λίγο πριν από την επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία του Ιουλίου μεταξύ Τραμπ και Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή