Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μελετητής και κριτικός λογοτεχνίας, από τους σπουδαιότερους μεταπολεμικά, και καθηγητής για περίπου έξι δεκαετίες στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, ο Αμερικανός Χάρολντ Μπλουμ (φωτ.) έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο Μπλουμ άσκησε τεράστια επιρροή και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στο κοινό, παρόλο που δεν έκανε την παραμικρή παραχώρηση στα υψηλά και απαιτητικά κριτήρια που απαιτούσαν τα θέματα που έθιγε.

(…) O κλήρος έπεσε στη Ζόε Κράβιτζ για να υποδυθεί τη Σελίνα Κάιλ στη νέα ταινία του Μπάτμαν. Και αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα του χαρακτήρα, σίγουρα θα ξέρετε την Catwoman. Δεν ήταν όμως εύκολη υπόθεση, καθώς μαζί με την Κράβιτζ υποψήφιες ήταν επίσης η Αννα ντε Αρμάς του «Blade Runner», η Ελα Μπαλίνσκα από τους «Αγγελους του Τσάρλι» και η Ελίσα Γκονζάλες του «Fast & Furious». Tην εφαρμοστή στολή της σκοτεινής ηρωίδας έχουν φορέσει στο παρελθόν η Μισέλ Φάιφερ, η Χάλι Μπέρι και η Αν Χάθαγουεϊ.

(…) Ο γνωστός Βέλγος μινιμαλιστής μουσικός της νεοκλασικής μουσικής Βιμ Μέρτενς έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γνωστός από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, ο Μέρτενς συμπληρώνει σχεδόν 40 χρόνια μουσικής πορείας και θα εμφανιστεί στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης (21/10) και στο Θέατρο Παλλάς της Αθήνας (22/10). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή