Ερντογάν: Δεν καταφέρνω πια να παρακολουθώ τις κοινοποιήσεις του Τραμπ στο Twitter

Ερντογάν: Δεν καταφέρνω πια να παρακολουθώ τις κοινοποιήσεις του Τραμπ στο Twitter

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν καταφέρνει πια «να παρακολουθήσει» τις ευμετάβολες δηλώσεις στο Twitter του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά την αμερικανική παρουσία στη Συρία, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

«Όταν βλέπουμε τις δηλώσεις που αναρτά ο κ. Τραμπ στο Twitter, φθάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε αυτά τα τουίτ», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, ενώ επέβαινε στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει εδώ και μία εβδομάδα επίθεση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), συμμάχου των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πριν από την έναρξη της επιχείρησης, ο Αμερικανός πρόεδρος έμοιαζε να δίνει το πράσινο φως, ανακοινώνοντας την αποχώρηση Αμερικανών στρατιωτών που στάθμευαν στη ζώνη αυτή.

Όταν όμως κατηγορήθηκε, ακόμη και από το ίδιο του το στρατόπεδο, ότι «πρόδωσε τους Κούρδους» που πολέμησαν τους τζιχαντιστές, ο Τραμπ πολλαπλασίασε τα απειλητικά τουίτ προς την Τουρκία, κάνοντας λόγο για κυρώσεις που μπορούν να «αφανίσουν την οικονομία» της Άγκυρας.

Ακολουθώντας στο Twitter μια μέθοδο αντιφατικών δηλώσεων, είπε επίσης πως οι Κούρδοι μαχητές «δεν βοήθησαν» τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στην απόβαση στη Νορμανδία, δηλώνοντας την ίδια στιγμή ότι τους «αγαπά πολύ».

«Δεν καταφέρνουμε πια να (τον παρακολουθήσουμε)», επανέλαβε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης ότι έδωσε συμβουλές για τις σχέσεις με τα ΜΜΕ στον παρορμητικό ομόλογό του στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν αυτή την εβδομάδα.

«Του είπα: 'Μπορεί μερικές φορές να οργίζεστε με τα ΜΜΕ. Είστε υπό την επιρροή τους. Μην τους δίνετε σημασία, είστε ένας ισχυρός ηγέτης. Αυτό δεν ταιριάζει σε ισχυρούς ηγέτες'», είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή