Ο Στηβ Βρανάκης ειδικός σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη και επικεφαλής δημιουργικού στην Προεδρία της Κυβέρνησης

Ο Στηβ Βρανάκης ειδικός σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη και επικεφαλής δημιουργικού στην Προεδρία της Κυβέρνησης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ως ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Στηβ Βρανάκης.

Πρόκειται για Έλληνα της διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που εγκαταλείπει, προκειμένου «να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα».

Ο κ. Βρανάκης θα συμβάλει συμβουλευτικά στο re-branding της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, καθώς και στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας.

Ο Στηβ Βρανάκης έχει βραβευτεί για δημιουργίες του, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Hνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στα έργα του συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, μια ειδική εφαρμογή που ενίσχυε τη φωνή και τα αιτήματα των νέων στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες «The New York Times», «Telegraph», «Wall Street Journal», «Huffington Post» και «FT». Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το BBC, το CNN και το CNBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή