Ρωσική πρεσβεία: Η Μόσχα δεν κατέθεσε αίτηση προς τις τουρκικές αρχές για τη δέσμευση της Ανατ. Μεσογείου

Ρωσική πρεσβεία: Η Μόσχα δεν κατέθεσε αίτηση προς τις τουρκικές αρχές για τη δέσμευση της Ανατ. Μεσογείου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη άσκηση που πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τονίζει πως δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς την Τουρκία για τη δέσμευση της περιοχής και ότι «είχε υποβάλει τις απαραίτητες αιτήσεις: για τη δέσμευση της θαλάσσιας ζώνης – προς την Ισπανία ως περιφερειακό συντονιστή ναυσιπλοϊκών ειδοποιήσεων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και για τον εναέριο χώρο επάνω της ζώνης – προς την Ελλάδα ως συντονιστή για το FIR».

«Τις προάλλες, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με εκτοξεύσεις πυραύλων "Kalibr", στην Ανατολική Μεσόγειο, και, συγκεκριμένα, στην περιοχή 70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ελληνικού νησιού της Καρπάθου.

Η δέσμευση της περιοχής είχε γίνει σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις καθιερωμένες διαδικασίες.

Είχαν υποβληθεί οι απαραίτητες αιτήσεις: για τη δέσμευση της θαλάσσιας ζώνης – προς την Ισπανία ως περιφερειακό συντονιστή ναυσιπλοϊκών ειδοποιήσεων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και για τον εναέριο χώρο επάνω της ζώνης – προς την Ελλάδα ως συντονιστή για το FIR, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Η ρωσική πλευρά δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς τις τουρκικές αρχές για τη δέσμευση της περιοχής.

Τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα αποτελούν “fake news”», αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή