Brexit: «Οχι απόψε η συμφωνία», λέει το Λονδίνο

Brexit: «Οχι απόψε η συμφωνία», λέει το Λονδίνο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ελπίδες για ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. για το Brexit απόψε «φρέναρε» το Λονδίνο, με κυβερνητική πηγή να σημειώνει αργά το βράδυ στο BBC ότι οι δύο πλευρές δεν αναμένεται να δώσουν τα χέρια πριν την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Οπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, ενώ οι τεχνικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και τα ζητήματα που αφορούν την Ε.Ε., τη Βρετανία και την Ιρλανδία έχουν εν πολλοίς διευθετηθεί, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας θα υποστηρίξει το αναθεωρημένο πλάνο που αφορά την περιοχή.

Παρομοιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με την ανάβαση στο Εβερεστ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σημείωσε ότι η κορυφή δεν είναι μακριά, αλλά περικλείεται ακόμη από ένα σύννεφο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις, Μισέλ Μπαρνιέ, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των συζητήσεων, αρκέστηκε σε μια μόνο λέξη: «Εργαζόμαστε».

Πάντως, είναι δεδομένο, βάσει δηλώσεων και από τις δύο πλευρές (και ειδικά από την ευρωπαϊκή) ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος.

Μάλιστα, νωρίτερα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου της Αγκελα Μέρκελ με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι «βλέπει» συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να υπογραφεί κατά την αυριανή Σύνοδο, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο να εμφανίζεται πιο επιφυλακτική. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή