ΑΕΚ: Με τέτοιον Λάνγκφορντ δεν γινόταν να χάσει…

ΑΕΚ: Με τέτοιον Λάνγκφορντ δεν γινόταν να χάσει…

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εκκίνηση της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ κέρδισε τον χαρακτηρισμό τής… απογείωσης και η εύκολη επικράτηση κόντρα στην Ορτέζ (102-82) προμηνύει υψηλές «πτήσεις» στη φετινή διοργάνωση, ενώ στο Γιούροκαπ και στην τρίτη αγωνιστική, ο Προμηθέας πέτυχε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο οχυρό της Ουλμ (67-70).

Στο ΟΑΚΑ μπορεί η Ορτέζ να αποδείχθηκε στην πράξη κατώτερη των περιστάσεων, όπως ήταν και η ανάγνωση της δυναμικότητάς της στη θεωρία, αλλά η ΑΕΚ απέδωσε καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ειδικά, στην επίθεση, η αρχή της Ενωσης ήταν άκρως παραγωγική με 10 εύστοχα τρίποντα σε 17 προσπάθειες και η δημιουργία διψήφιας διαφοράς στο σκορ (ημ. 55-37), έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να παίξουν με αυξανόμενο ενθουσιασμό για να ικανοποιήσουν 2.000 θεατές που ήταν στις εξέδρες. Το ποσοστό ευστοχίας και στα σουτ δύο πόντων έφτασε στο 75 %, με εννέα μόλις άστοχες προσπάθειες, ενώ οι 23 ασίστ πιστοποιούν τις καλές επιθετικές συνεργασίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν με την ίδια επιθετική παραγωγικότητα και το παιχνίδι… τελείωσε μετά το 25΄ και άρχισαν να σκέφτονται τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα τους με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ο Κιθ Λάνγκφορντ πραγματοποίησε εμφάνιση… Ευρωλίγκας, πετυχαίνοντας 27 πόντους (11/13 δίπ. 2/2 τρ.), ενώ ο Ματσιούλις είχε 17 πόντους και Σαντ-Ρος 15. Οι Αμερικανοί Μόμπλι (25 π.) και Μαγκί (14 π.) διασώθηκαν από την Ορτέζ.

Στη Γερμανία, το καλάθι του Αμερικανού Χολ στη λήξη της τελευταίας επίθεσης του Προμηθέα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς η πατρινή ομάδα έπαιξε αποτελεσματική άμυνα στα 14 τελευταία δευτερόλεπτα και ο Ομπστ αστόχησε από τη γραμμή του τρίποντου, αποτυγχάνοντας να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση. Ο Προμηθέας συνέχισε να δημιουργεί ισχυρό αγωνιστικό χαρακτήρα στη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχει φέτος και νίκησε την ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς, λόγω της άμυνας και του ελέγχου του ρυθμού. Κορυφαίοι σκόρερ ήταν οι Χολς (16 π.), Ελις (14 π.) και Λίποβι (11 π.), ενώ από την Ουλμ ξεχώρισαν οι Ντράγκιτς (17 π.) και Τζέρετ (14 π.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή