Χονγκ Κονγκ: Από τους δρόμους στο κοινοβούλιο το χάος (φωτογραφίες)

Χονγκ Κονγκ: Από τους δρόμους στο κοινοβούλιο το χάος (φωτογραφίες)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην βρετανική αποικία διέρχεται από τον Ιούνιο τη χειρότερη πολιτική της κρίση μετά την επιστροφή της στην Κίνα το 1997, με καθημερινές πορείες και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στους δρόμους.

Τις τελευταίες δύο ημέρες το χαός που επικρατεί στους δρόμους έχει μεταφερθεί στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, με επιθέσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στην επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ. 

Χονγκ Κονγκ: Από τους δρόμους στο κοινοβούλιο το χάος (φωτογραφίες)-1

Εχθες, βουλευτές της αντιπολίτευσης ανάγκασαν την Λαμ να παρουσιάσει την ετήσια ομιλία της για την πολιτική της μέσω βίντεο, αφού νωρίτερα – λίγη ώρα προτού ξεκινήσει την ομιλία της – κάποιοι βουλευτές  εισήλθαν στην αίθουσα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εμπνευσμένα από το κίνημα διαμαρτυρίας, όπως «Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ», ενώ ανήρτησαν και ένα πανό που έγραφε «Πέντε αιτήματα, κανένα λιγότερο».

Χονγκ Κονγκ: Από τους δρόμους στο κοινοβούλιο το χάος (φωτογραφίες)-2

Έπειτα από περίπου 30 λεπτά διαμαρτυρίας και αφού προσπάθησε δύο φορές να ξεκινήσει την ομιλία της, η Λαμ τελικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο.

Χονγκ Κονγκ: Από τους δρόμους στο κοινοβούλιο το χάος (φωτογραφίες)-3

Το γραφείο της τελικά έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διαβάζει την ομιλία της κεκλεισμένων των θυρών.

Χονγκ Κονγκ: Από τους δρόμους στο κοινοβούλιο το χάος (φωτογραφίες)-4

Σήμερα η Λαμ αναμενόταν να απαντήσει σε ερωτήματα των βουλευτών για την ομιλία αυτή. Όμως χάος επικράτησε στην αίθουσα του κοινοβουλίου όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν και πάλι να φωνάζουν συνθήματα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας χρειάστηκε να συνοδεύσουν αρκετούς εξ αυτών έξω από την αίθουσα.

Χονγκ Κονγκ: Από τους δρόμους στο κοινοβούλιο το χάος (φωτογραφίες)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή