Ντιμπέιτ για 12 με ολομέτωπη επίθεση στην Ελ. Γουόρεν

Ντιμπέιτ για 12 με ολομέτωπη επίθεση στην Ελ. Γουόρεν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΧΑΪΟ. Την πρωτοκαθεδρία της μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των Δημοκρατικών επιβεβαίωσε χθες η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία δέχθηκε δριμείες επιθέσεις από τους αντιπάλους της στο ντιμπέιτ που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης. Την ίδια στιγμή, τη στήριξή τους στον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς προσέφεραν οι δημοφιλείς βουλευτές Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, Ρασίντα Τλάιμπ και Ιλχάν Ομάρ. Στην τηλεοπτική αντιπαράθεση, ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι «κεντρώοι» Δημοκρατικοί υποψήφιοι επέμειναν στην ανάγκη μετριοπαθούς αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ ο Σάντερς κάλεσε σε μαζική κρατική χρηματοδότηση και μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Την ίδια ώρα, η Γουόρεν αρνήθηκε να απαντήσει εάν το πρόγραμμά της για καθολική παροχή υγειονομικής ασφάλισης θα σημάνει αύξηση των φόρων. Αίσθηση προκάλεσε ότι οι συντονιστές της εκδήλωσης δεν έθεσαν κανένα ερώτημα για το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Το ντιμπέιτ, με δώδεκα υποψηφίους επί σκηνής, ήταν το μεγαλύτερο στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έγραψε: «Κανείς από τους Δημοκρατικούς που είδαμε χθες το βράδυ δεν θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί επιλέγουν να προωθούν την παράνομη και απίστευτη παραπομπή ενός εκ των πιο επιτυχημένων προέδρων στην Ιστορία!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή