Εφιππος στα χιόνια του Παεκτού ο Κιμ

Εφιππος στα χιόνια του Παεκτού ο Κιμ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη χώρα του δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευαν φωτογραφίες του να ιππεύει άσπρο άλογο σε χιονισμένο τοπίο.

Οι εικόνες εμφανίζουν έναν διοπτροφόρο Κιμ να φορά μακρύ παλτό ανοιχτού χρώματος, ενώ ιππεύει το άλογο στο χιονισμένο όρος Παεκτού. Η τοποθεσία και το λευκό άλογο είναι σύμβολα που συνδέονται με το καθεστώς της οικογένειας Κιμ. Στο όρος Παεκτού βρίσκεται η υψηλότερη κορυφή της κορεατικής χερσονήσου, η οποία θεωρείται ιερή στην Κορέα. Ο πρόεδρος Κιμ έχει επισκεφθεί και κατά το παρελθόν το όρος, ενώ προετοιμαζόταν να λάβει σημαντικές αποφάσεις, όπως την εκτέλεση του θείου του, το 2013, και την έναρξη του διπλωματικού διαλόγου με τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον, το 2018.

Οι εικόνες αυτές του Κιμ δημοσιεύθηκαν επτά μήνες μετά το ναυάγιο των πρώτων συνομιλιών για τα πυρηνικά με την Ουάσιγκτον και τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης υπέθεσαν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μελετά νέα στρατηγική απέναντι στις ΗΠΑ. Το δημοσίευμα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Βόρειας Κορέας ανέφερε: «Πάνω στο άλογο στο όρος Παεκτού, ο ηγέτης θυμήθηκε με βαθιά συγκίνηση τον δύσκολο δρόμο που διήνυσε για να δημιουργήσει την ισχυρότερη χώρα στον κόσμο, με πίστη και δύναμη ανάλογη εκείνης του όρους Παεκτού».

Ο κομματικός θρύλος θέλει τον παππού του Κιμ και ιδρυτή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, να είχε δημιουργήσει αντάρτικη βάση στο όρος Παεκτού κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κατοχής της χώρας, μεταξύ 1910 και 1945. Η επίσημη βιογραφία του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, αναφέρει ότι ο Κιμ γεννήθηκε στο όρος Παεκτού, ενώ τη στιγμή της γέννησής του εμφανίστηκε σπάνιο διπλό ουράνιο τόξο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή