Βλοσυρά βλέμματα στη συνάντηση Πενς – Ερντογάν

Βλοσυρά βλέμματα στη συνάντηση Πενς – Ερντογάν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε στις 15:40 και έληξε 1 ώρα και 40 λεπτά αργότερα, ενώ ακολούθησαν συζητήσεις τουρκικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών.

Δεν υπήρξε επίσημο ανακοινωθέν μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους ούτε πριν από την έναρξη της συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο, ωστόσο Τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters πως πιθανότατα διαβίβασαν τις ίδες απαιτήσεις που έχει διατυπώσει τις τελευταίες μέρες η Ουάσινγκτον αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή, υπό τον αμερικανό αντιπρόεδρο, έχει το δύσκολο έργο να πείσει τον Τούρκο Πρόεδρο να κηρύξει κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.

Βλοσυρά βλέμματα στη συνάντηση Πενς – Ερντογάν-1

Τεθωρακισμένα SUV μετέφεραν τον Μάικ Πενς και τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο καθώς και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ ο’ Μπράιεν, στο τεράστιο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, ενώ οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζουν τους Πένς και Ερντογάν με βλοσυρές εκφράσεις καθώς ανταλλάσσουν χειραψία, πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Βλοσυρά βλέμματα στη συνάντηση Πενς – Ερντογάν-2

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμάται πως θα προειδοποιήσουν τον Ερντογάν ότι θα αντιμετωπίσει επιπρόσθετες οικονομικές κυρώσεις εάν δεν σταματήσει τις επιθέσεις εναντίων κουρδικών δυνάμεων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή