Ευρωλίγκα: Η… λογική τιμώρησε ξανά τον ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Η… λογική τιμώρησε ξανά τον ΠΑΟ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δις εξαμαρτείν» του Παναθηναϊκού. Σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η εκδήλωση της τελευταίας επίθεσής του εκτελέστηκε πάλι από τον (εξαιρετικό χθες) Νικ Καλάθη, που αστόχησε και έγραψε τη δεύτερη ήττα (78-79) και πρώτη στο ΟΑΚΑ, από την Αρμάνι Μιλάνου για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν κόντρα στη λογική της στατιστικής (15% έναντι 54% στα τρίποντα) να νικήσουν την ιταλική ομάδα, αλλά αποδείχθηκε ανέφικτο και στο τέλος του αγώνα λάθεψαν ξανά. Γιατί ο Καλάθης έπαιξε και πάλι 36 λεπτά και η φυσιολογική κόπωση δεν του πρόσφερε καθαρή σκέψη και σωματική δύναμη για να ευστοχήσει στην τελευταία επίθεση των εννέα δευτερολέπτων. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να απέκτησε φέτος, σκόρερ και σουτέρ εγνωσμένης αξίας στην περιφέρειά του, αλλά στον χθεσινό αγώνα, η ομαδική καθίζηση των Ράις, Τόμας, Φριντέτ και Τζόνσον είναι… ανεξήγητη.

Με 1/10 τρίποντα, έναντι 7/12 από την Αρμάνι, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι και… ικανοποιημένος για το ισόπαλο σκορ του πρώτου ημιχρόνου (38-38), ενώ η ισοφάριση ήρθε με το μοναδικό εύστοχο σουτ από τα 6,75 μ.

Η εξισορρόπηση των «πρασίνων» στην έκβαση του σκορ, ήρθε από το ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (55% έναντι 40%) και κυρίως από την επιθετική παραγωγικότητα στην ρακέτα της Αρμάνι.

Οι γηπεδούχοι, λόγω του έκδηλου άγχους που είχαν, δίστασαν να σουτάρουν για τρεις πόντους, ο Καλάθης άρχισε φανερά να κουράζεται και από τους έξι Αμερικανούς παίκτες, μόνο ο Ουάιλι ήταν και ο μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων και 7 επιθετικά ριμπάουντ.

Η Αρμάνι άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων, γιατί είχε επιθετική πολυφωνία από το τρίποντο, με τέσσερις παίκτες να ηγούνται στο σκοράρισμα και καλύπτοντας τις τρεις σημαντικές απουσίες (Νέντοβιτς, Γκουντάιτις, Μακ). To ξέσπασμα του Ουάιλι, όμως, και πάλι έδωσε την κατάλληλη λύση στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός ήταν… «δυναμίτης» κάτω από το καλάθι της Αρμάνι και πέραν της μετάδοσης του πάθους στους συμπαίκτες του, συντέλεσε στην ανατροπή του 57-61 σε 66-61, αλλά η απόδοση αυτή έμεινε χωρίς αντίκρισμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 4, Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 4 (0/4 τρίποντα), Τζόνσον 4 (0/3 τρίποντα), Φρεντέτ 9, Καλάθης 23 (3), Oυάιλι 17, Μήτογλου 8, Μπεντίλ 3.

ΑΡΜΑΝΙ: Ντέλα Βάλε 3 (1), Μίτσοφ 18 (3), Μπιλίγκα (0/3 σουτ, 4 ριμπάουντ), Μορασκίνι 4, Ρολ 16 (4), Ροντρίγκεθ 10 (2), Ταρτσέφσκι 3, Τσιντσαρίνι, Μπερνς, Γουάιτ 2, Μπρουκς 6 (2), Σκόλα 17 (2).

Tα αποτέλεσματα των άλλων αγώνων: ΤΣΣΚΑ – Χίμκι 99-86, Ζαλγκίρις – Ρεάλ 86-73, Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 87-80 (39 π. ο Ντε Κολό), Μπάγερν – Βιλερμπάν 104-63.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή