Νέα επίθεση Τραμπ στην «τρελή Νάνσι» (βίντεο)

Νέα επίθεση Τραμπ στην «τρελή Νάνσι» (βίντεο)

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσωπική κόντρα έχει εξελιχθεί η πολιτική αντιπαλότητα του Αμερικανού προέδρου και της  Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά και την επεισοδιακή συνάντηση που είχαν πριν δύο ημέρες στον Λευκό Οίκο, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία.

Τότε, η Νάνσι Πελόζι είχε αποχωρήσει από την αίθουσα σχεδόν εκτός εαυτού – όταν ο Ρεπουμπλικάνος αρχηγός του Κράτους την αποκάλεσε «πολιτικό τρίτης κατηγορίας»- και λίγο αργότερα δήλωνε στους δημοσιογράφους: «πρέπει να προσευχηθούμε για την ψυχική υγεία του προέδρου, είχε έναν πολύ σοβαρό νευρικό κλονισμό».

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Η σύγχυση της νευρικής και της ψυχικά ασταθής, Πελόζι!» ανεβάζοντας και μία φωτογραφία της Πελόζι από την συνάντηση, στην οποία έδειχνε  επιδεικτικά τον Τραμπ.

Εχθές το βράδυ, σε προεκλογική ομιλία του Ντάλας, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στην «τρελή Νάνσι» Πελόσι και των άλλων Δημοκρατικών που επιδιώκουν την παραπομπή του, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία. 

«Όσο περισσότερα πετυχαίνει η Αμερική, τόσο περισσότερο καταλαμβάνονται από μίσος και οργή αυτοί οι τρελοί Δημοκρατικοί. Είναι τρελοί. Είναι τρελοί», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος μπροστά στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο American Airlines Center. 

«Τρελή Νάνσι. Αυτή η τρελή Νάνσι, είναι τρελή», επαναλάμβανε ο Τραμπ, κάνοντας παράλληλα και χειρονομία στο ύψος του κεφαλιού του (στο 1.50 του βίντεο). 

Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για πέντε ημέρες που διαπραγματεύθηκε ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκλιμάκωσε την κρίση. Είπε στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να τον ακούσει στο Ντάλας ότι η προσέγγισή του είναι «αντισυμβατική», αλλά πιστεύει ότι φέρνει αποτέλεσμα. «Χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αμερικανικού αίματος, ούτε μια σταγόνα, συμφωνήσαμε όλοι σε μια παύση, ή μια κατάπαυση του πυρός, στην περιοχή των συνόρων της Συρίας» με την Τουρκία, είπε ο Τραμπ. «Μερικές φορές, πρέπει να τους αφήνεις να πολεμάνε για κάποιο διάστημα. Τότε συνειδητοποιούν πόσο σκληρό είναι». 

Η Πελόσι ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι αρχίζει να διενεργείται έρευνα από επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων για να κριθεί αν πρέπει να υπάρξει παραπομπή του προέδρου Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Ρεπουμπλικάνος άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δώσει εντολή σε ουκρανούς εισαγγελείς να εξετάσουν αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του αμερικανού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ο Μπάιντεν είναι ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών και δεν αποκλείεται ο Τραμπ να αναμετρηθεί μαζί του το 2020. Ο Τραμπ για νιοστή φορά έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» και επανέλαβε επίσης ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή