Κεμζούρα: «Να είμαστε ο Ολυμπιακός του προηγούμενου αγώνα»

Κεμζούρα: «Να είμαστε ο Ολυμπιακός του προηγούμενου αγώνα»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρία να κάνει το δεύτερο βήμα βελτίωσης και ταυτόχρονα αύξησης της αυτοπεποίθησής του θα έχει ο Ολυμπιακός στον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα που θα δώσει σήμερα στο ΣΕΦ (21.30), με αντίπαλο τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πιθανή νίκη θα… σταθεροποιήσει τον Λιθουανό τεχνικό Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο και ενώ έπονται δυσκολότερα παιχνίδια που θα κρίνουν το μέλλον της συνεργασίας.

Η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Βαλένθια, μετά την αρνητική πρεμιέρα στην αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν, ήταν λίαν ικανοποιητική και αποτελεί κοινό στόχο των Πειραιωτών η επανάληψή της, κόντρα στη ρωσική ομάδα.

«Θέλουμε να είμαστε ο Ολυμπιακός που έπαιξε στο προηγούμενο παιχνίδι και δουλεύουμε γι’ αυτό. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του… ζωή, γιατί αντιμετωπίζεις διαφορετικούς αντιπάλους, διαφορετικές άμυνες. Η Ζενίτ είναι πιο αθλητική ομάδα από τη Βαλένθια, παιζει πολύ πιο σκληρά, παίζει, όμως, το ίδιο επιθετικά με τη Βαλένθια, αφού έχει  ισπανικό προπονητή άρα και το ίδιο ισπανικό στυλ. Εχει έμπειρους ψηλούς όπως ο Αγιόν και ο Τόμας, έχει γκαρντ που δίνουν μεγάλη ενέργεια και πιέζουν στην μπάλα, επιτίθενται πολύ γρήγορα και είναι πολύ επικίνδυνοι» επεσήμανε ο Κεμζούρα για τον τρόπο παιχνιδιού της Ζενίτ και κατέληξε: «Ισως να υστερούν λίγο στο μακρινό σουτ και στη συνέπειά του, αλλά έχουν σουτέρ. Εξαρτώνται στην άμυνα. Αν τους δώσεις τον χώρο μπορεί ο οποιοσδήποτε να σουτάρει και να σε τιμωρήσει. Ολα εξαρτώνται από εμάς. Αν παίζουμε σκληρά και έξυπνα μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Αν δεν παίζουμε συγκεντρωμένοι στα όριά μας, στο μάξιμουμ που μπορούμε, τότε ίσως χάσουμε από τον οποιονδήποτε». Για τον προπονητή της Ζενίτ, τον Ισπανό, Τζοάν Πλάθα, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, εκτός της Ευρωλίγκας, του δίνει χρονικά περιθώρια άριστης προετοιμασίας.

«Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημά τους και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην Eυρωλίγκα. Θα πάμε για τη νίκη, αν και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο».

Η τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα ολοκληρωθεί σήμερα με τους αγώνες Μπαρτσελόνα – Αλμπα και Βαλένθια – Εφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή