Συμφωνία 20 εκατ. ευρώ για το κτίριο της Deloitte

Συμφωνία 20 εκατ. ευρώ για το κτίριο της Deloitte

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της τελικής συμφωνίας για την εξαγορά ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι βρίσκεται η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Dromeus Capital, μέσω του Greco Fund. Ο λόγος για το κτίριο στην οδό Φραγκοκκλησιάς, που ελέγχεται από την πολυεθνική εταιρεία Deloitte και το οποίο στο παρελθόν στέγαζε τον πρώτο πολυκινηματογράφο της Village Roadshow. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό τίμημα εκτιμάται ότι θα κινηθεί πέριξ των 20 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας που θα υπογραφεί, εκτός απροόπτου, τις επόμενες ημέρες, η Deloitte θα παραμείνει ως κύριος χρήστης και ενοικιαστής του κτιρίου των 9.500 τ.μ., τουλάχιστον μέχρι το 2030. Η εκτιμώμενη ετήσια απόδοση για το Greco Fund εκτιμάται ότι θα κινηθεί πλησίον του 9,5%-10%.

Το Greco Fund συμφερόντων των κ. Αχιλλέα Ρισβά και Στ. Αδαμόπουλου διαχειρίζεται πλέον επενδυτικά κεφάλαια άνω των 500 εκατ. ευρώ, από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό, που θα μπορούσε να εκτοξεύσει τη ρευστότητά του ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω ποσού θα διατεθεί για την απόκτηση επαγγελματικών ακινήτων εισοδήματος σε κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας, όπως κτίρια γραφείων κι εμπορικά καταστήματα, ενώ ένα μικρότερο τμήμα (πλην όμως λίαν σημαντικό) είναι πιθανό να αφορά επενδύσεις για την εξαγορά χαρτοφυλακίων δανείων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, κυρίως κατοικίες. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το ακίνητο της Deloitte στο Μαρούσι, εκτιμάται ότι θα διεκδικήσει την απόκτηση τόσο του πρώην κτιρίου γραφείων του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) επί της Λ. Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα όσο και το κτίριο στη Λ. Συγγρού, όπου μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity.

Πρόσφατα, το Greco Fund ολοκλήρωσε μια ακόμα εξαγορά, καθώς ήταν ο πλειοδότης για το κτίριο γραφείων που πούλησε η Bain Capital στην οδό Οθωνος 6, στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για το κτίριο που στεγάζει, μεταξύ άλλων, την EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης κι Ανάπτυξης). Το τίμημα για το εν λόγω ακίνητο εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 13 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για κτίριο το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της Bain Capital, μέσω του πακέτου «κόκκινων» δανείων που απέκτησε το 2018 από την Τράπεζα Πειραιώς (Project Amoeba).

Το 2018, το Greco Fund απέκτησε τρία κτίρια γραφείων συνολικού κόστους 30 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού της Εθνικής Leasing, αποκτήθηκε αντί 23,6 εκατ. ευρώ το κτίριο γραφείων όπου σήμερα στεγάζονται τα γραφεία της Wind στη λεωφ. Κηφισίας 66 στο Μαρούσι.

Πρόκειται για συγκρότημα ακινήτων που είχε αναπτυχθεί από την «Μπ. Βωβός», συνολικής επιφανείας 8.334 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερα υπόγεια (συνολικής επιφανείας 25.200 τ.μ. και 812 θέσεις στάθμευσης). Παράλληλα, στον ίδιο διαγωνισμό το Greco Fund απέκτησε και δεύτερο ακίνητο από την Εθνική Leasing, μια οριζόντια ιδιοκτησία γραφείων (4ου ορόφου) που βρίσκεται στην οδό Θεοφάνους 4, συνολικής επιφάνειας 921 τ.μ. Πρόκειται για το ακίνητο που ανέπτυξε ο όμιλος Βωβού στο περίφημο Κτήμα Θων, στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Το τίμημα ανήλθε σε 2,35 εκατ. ευρώ, με ελάχιστη τιμή προσφοράς τα 2,05 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή