«Eνίσχυση της συμμαχίας» για Συρία και Ιράν συμφώνησαν Νετανιάχου και Πομπέο

«Eνίσχυση της συμμαχίας» για Συρία και Ιράν συμφώνησαν Νετανιάχου και Πομπέο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ισραήλ, σύμμαχο κλειδί της Ουάσινγκτον, η αμερικανική αποχώρηση και η τουρκική επίθεση στη Συρία έχουν προκαλέσει ζωηρές ανησυχίες και η σημερινή κατάσταση στην περιοχή ήταν το θέμα συζήτησης που είχε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην επίσημη κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού. 

Η συνάντηση πραγματοποιείται την επομένη της ανακοίνωσης από την Άγκυρα της διακοπής της επίθεσης εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής ώστε αυτή η τελευταία να απομακρυνθεί από τα σύνορά της στη βόρεια Συρία, έπειτα από εννέα ημέρες φονικών μαχών.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ελπίζει ότι η εκεχειρία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους της Συρίας θα διαρκέσει.

«Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νετανιάχου, χωρίς να εκφράσει άποψη για την ίδια τη συμφωνία.

«Είχαμε σημαντικές συνομιλίες για την ενίσχυση της συμμαχίας μας, για την περιοχή και για τις διάφορες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε μαζί και θέλω να σας ευχαριστήσω, καθώς και τον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ) για τη σταθερή υποστήριξή σας προς το Ισραήλ», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μάικ Πομπέο.

Ο Πομπέο από την πλευρά του δήλωσε ότι συζήτησαν για το Ιράν.

«Μιλήσαμε για όλες τις προσπάθειες που έχουμε αναπτύξει για να αντιμετωπίσουμε την απειλή εκ μέρους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για την περιοχή και για τον κόσμο», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή