ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επιδρομή έκαναν σήμερα στο πολιτικό γραφείο του Υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία  ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου στην οδό Κριεζώτου και πέταξαν μπογιές και τρικάκια.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν  23χρονο για απρόκλητη φθορά και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Ο 23χρονος συνελήφθη από αστυνομικό που τον καταδίωξε αμέσως μετά την επίθεση και - σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται.

«  Οι άνανδροι Ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δε δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου: τη γραμματεία, την επιστημονική μου συνεργάτιδα. Προφανώς και δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε εμένα ούτε την κυβέρνηση»  δήλωσε μετά το περιστατικό ο Β. Κικίλιας

«Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, είμαστε μια χώρα που δε μπορεί να επιτρέπει τη βία. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δε μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό» τόνισε ο υπ. Υγείας.

«Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δε μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου συνέχισε ο Β.  Κικίλιας . εκράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του  « στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις, την Ελληνική Αστυνομία, που προσπαθεί να κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά της».

Τέλος, ο υπ.  Υγείας δήλωσε ότι «εμείς και θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε  τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες, την προσπάθεια του Ε.Σ.Υ. να έχει ανθρώπινο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηριχθεί πραγματικά η μέση ελληνική οικογένεια».. 

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε:

«Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ρουβίκωνες που εισέβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ