Χιλιάδες άνθρωποι που αναχώρησαν προχθές, Τετάρτη, από πέντε επαρχιακές πόλεις, φτάνουν σήμερα από το μεησμέρι στη Βαρκελόνη,  προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διαδήλωση που προβλέπεται να ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας θα συναντηθούν οι πέντε «πορείες για την ελευθερία (Marxes per la llibertat)» από την Τζιρόνα, το Βικ, την Τάρεγα, τη Μπέργα και την Ταραγόνα, τις οποίες οργάνωσαν οι αυτονομιστικές οργανώσεις ANC και Omnium, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τους 12 Καταλανούς πολιτικούς, 

Σήμερα το μεσημέρι, ο καθεδρικός ναός της Σαγράδα Φαμίλια - ένα από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελόνης- έκλεισε λόγω των διαδηλώσεων καθώς η πρόσβαση στην περιοχή του ναού δεν μπορεί πλέον να διασφαλιστεί.

Εδώ και πέντε ημέρες, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετέχουν σε πορείες σε όλη την Καταλονία, κρατώντας σημαίες υπέρ της ανεξαρτησίας και τραγουδώντας «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» , διαμαρτυρόμενοι κατά της καταδίκης σε ποινές κάθειρξης εννέα αυτονομιστών ηγετών για την αποτυχημένη προσπάθεια το 2017 να αποσχισθεί η περιφέρεια από την Ισπανία.

Χθες βράδυ, το κέντρο της Βαρκελώνης έγινε θέατρο συγκρούσεων, καθώς για πρώτη φορά ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε αυτονομιστές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. 

Δείτε: Εκτεταμένα επεισόδια στη Βαρκελώνη μετά την πορεία για την καταδίκη Καταλανών πολιτικών (φωτογραφίες)

Ενας νεαρός αυτονομιστής ξυλοκοπήθηκε άγρια από ακροδεξιά στοιχεία και η καταλανική αστυνομία πραγματοποίησε 11 προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, η Καταλονία παρέλυσε σημερα λόγω της γενικής απεργίας και των καταλήψεων αυτοκινητοδρόμων.

 

 
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ