Μη… εμπορικά αλλά κρίσιμα ματς στην επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 1

Μη… εμπορικά αλλά κρίσιμα ματς στην επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 1

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή στη ρουτίνα της Σούπερ Λιγκ 1 μετά ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας στο Εuro 2020, γίνεται με αρκετά ομαλό τρόπο, με την έννοια ότι το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής δεν έχει κλασικό ντέρμπι παρά μόνο παιχνίδια με ξεκάθαρα φαβορί, τουλάχιστον όσον αφορά τις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Η θετική αύρα λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης της εθνικής μας ομάδας στο νικηφόρο παιχνίδι της με τη Βοσνία σε συνδυασμό με τη διάθεση επιστροφής στα γήπεδα που δείχνουν εφέτος οι φίλαθλοι, αφήνει την αισιοδοξία ότι η έλλειψη ανταγωνισμού δεν θα επηρεάσει σημαντικά τον ανεβασμένο μέσον όρο εισιτηρίων στους αγώνες πρωταθλήματος. Οι τρεις πιο εμπορικές ομάδες, άλλωστε, παίζουν εντός έδρας κι αυτό αναμένεται να βοηθήσει στο να κρατηθεί ο πήχυς αρκετά ψηλά, όπως στις περισσότερες από τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι σε επίπεδο κορυφής είναι το αποψινό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι ας υποδέχεται εκεί ο πρωτοπόρος Ολυμπιακό τον ΟΦΗ, που παρέμεινε στην κατηγορία κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό της περασμένης περιόδου. Η ομάδα της Κρήτης είναι μαζί με την Ξάνθη (και σε δεύτερο φόντο τον Βόλο) οι πολύ ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, έχει την καλύτερη επίθεση με περίπου 2,3 γκολ ανά παιχνίδι και δείχνοντας μέχρι τώρα μια ασυνήθιστη για την Ελλάδα άγνοια κινδύνου, προβάλλει ιδιαίτερα απειλητικός για όλους. Ο Ολυμπιακός θεωρείται φαβορί, έχει όμως το παιχνίδι με την Μπάγερν να ακολουθεί για το λαμπερό Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό εγκυμονεί κινδύνους εάν υποτιμήσει τον ΟΦΗ. Δύσκολο εμπόδιο έχει και η 2η Ξάνθη κι ας τη χωρίζουν 10 ολόκληροι βαθμοί από τον Αρη.

Είναι ένα παιχνίδι που έχει ξεκινήσει με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, με τον Μίχαελ Ενινγκ να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα παίζει με τη Λαμία και περιμένει ένα πιο ήσυχο βράδυ σε σχέση με εκείνο των δύο ομάδων που έχει μπροστά του στη βαθμολογία.  Απόλυτο φαβορί φαντάζει και η ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο παρότι τον υποδέχεται στη Ριζούπολη, μιας και τα βελτιωτικά έργα που έγιναν στον χλοοτάπητα δεν επιτρέπουν δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μέσα σε λίγες μέρες. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μια βαθιά ανάσα στο Περιστέρι με αντίπαλο τον ανεβασμένο Ατρόμητο, ενώ το φιλί της ζωής αναζητεί και ο Παναιτωλικός κόντρα στη Λάρισα, με νέο προπονητή τον… παλιό του, Μάκη Χάβο! Πολύ κρίσιμος για την ουρά της βαθμολογίας είναι και ο αγώνας του  Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (7η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Ολυμπιακός – ΟΦΗ (Novasports 2), 20.00 Παναιτωλικός – Λάρισα (EΡT). ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.00 Ξάνθη – Αρης (ΕΡΤ), 17.15 Πανιώνιος -Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2), 18.00 ΠΑΟΚ – Λαμία (PAOK TV), 19.30 ΑΕΚ – Βόλος (γήπεδο Ριζούπολης, Novasports 1), 19.30 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ).

Η βαθμολογία (6 αγώνες): Ολυμπιακός 16, Ξάνθη 15, ΠΑΟΚ 14, ΟΦΗ 13, ΑΕΚ 11, Βόλος 9, Λάρισα 8, Ατρόμητος 8, Αρης 5, Παναθηναϊκός 5, Λαμία 4, Αστέρας Τρίπολης 3, Παναιτωλικός 1, Πανιώνιος -2. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή