Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/10/19)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές για «Ηρακλή» στην Ουάσιγκτον

Ραντεβού στην Αθήνα έδωσαν τραπεζίτες από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες, οι οποίοι, μετά τις συναντήσεις χθες και σήμερα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου τις προσεχείς εβδομάδες στην ελληνική πρωτεύουσα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι το σχέδιο «Ηρακλής», αλλά και η συστημική λύση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Το σχέδιο «Ηρακλής» είναι, άλλωστε, στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχουν ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας (φωτ.) και ο υφυπουργός Γ. Ζαββός στην Ουάσιγκτον, οι οποίες συνεχίστηκαν και χθες. Εκτός από εκπροσώπους των Moody’s, HSBC, DBRS, JP Morgan, Morgan Stanley, το οικονομικό επιτελείο είχε διαδοχικές επαφές με τον πρόεδρο της BNP Paribas, Jean Lemierre, την chief economist της World Bank, Pinelopi Koujianou, εκπροσώπους της Asian Infrastructure Investment Bank και τον Γερμανό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Jörg Kukies. Σήμερα το οικονομικό επιτελείο θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Societe Generale, Lorenzo Bini Smaghi.

Με ποσοστό στη Lamda ο Οδ. Κυριακόπουλος

Ακόμη μία προσθήκη καταγράφηκε στην ομάδα των μετόχων που μπαίνουν στη Lamda Development ενόψει της έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό. Ετσι, μετά τη συμμετοχή της Aegean Airlines στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης αλλά και της σύμπραξης ομίλου Olympia – VNK Capital, χθες ανακοινώθηκε η αγορά 546.167 ιδίων μετοχών της Lamda Development (0,685%) από την ΟΡΥΜΗΛ, συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη προς το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το μέλλον θα δείξει αν θα υπάρξουν κι άλλες μετοχικές συνεργασίες.

Απόδοση κοινωφελών χώρων στο Ελληνικό

Κλείνουν το ένα μέτωπο μετά το άλλο για το Ελληνικό. Χθες, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και του δημάρχου Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτου συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των κοινωφελών χώρων και κοινωνικής ανταποδοτικότητας χώρων που βρίσκονται στα διοικητικά και χωροταξικά όρια του Δήμου Ελληνικού. Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με «χατίρια» της κυβέρνησης προς τη Lamda, μέσω των οποίων μετατίθεται στο αόριστο μέλλον η απόδοση των εν λόγω χώρων.

Εργο οπτικών ινών ύψους 870 εκατ.

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα έργα των οπτικών ινών, ύψους 870 εκατ. ευρώ, που προωθεί η κυβέρνηση μέσω ΣΔΙΤ στην περιφέρεια της χώρας. Ο ΟΤΕ και η Vodafone θεωρούνται μεταξύ των ενδιαφερομένων, ενώ σημαντικό λέγεται πως είναι και το ενδιαφέρον από κατασκευαστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού. Ο ΟΤΕ και η Ιντρακάτ είναι οι μόνοι που έχουν αναπτύξει αντίστοιχα δίκτυα στο παρελθόν. Ο ΟΤΕ με σχετική ευκολία, ενώ η Ιntrakat δυσκολεύθηκε πολύ. Η υποβολή του (αρχικού) ενδιαφέροντος ορίσθηκε χθες για τις 5 Νοεμβρίου, με στόχο η ανάθεση των επτά περιοχών στις οποίες θα αναπτυχθούν τα δίκτυα οπτικών ινών να γίνει αρχές του επόμενου έτους.

Αγορές ακινήτων από Briq Properties

Η ενισχυμένη διασπορά πολύ πάνω από το σημερινό 21%, αλλά και η πιθανή συμμετοχή εγχώριων και ξένων θεσμικών επενδυτών, συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων της προωθούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Briq Properties ΑΕΕΑΠ, της θυγατρικής εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία του ομίλου Infoquest. Στόχος της διοίκησης είναι η άντληση κεφαλαίων 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τους βασικούς μετόχους, δηλαδή τον ίδιο τον κ. Θ. Φέσσα και την κ. Ε. Κουτσουρέλη. Ο πρώτος ελέγχει σήμερα το 52,84% της εταιρείας και η δεύτερη το 26,49%. Επιπλέον, η εισηγμένη θα αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα, προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της. Εντός της εβδομάδας, η εταιρεία προχώρησε σε δύο νέες επενδυτικές κινήσεις, ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, αποκτώντας οριζόντιες ιδιοκτησίες γραφείων στη λ. Ελ. Βενιζέλου 280 στην Καλλιθέα, αλλά κι ενός εμπορικού καταστήματος  281 τ.μ. στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή