Λίβανος: Οι μαζικές διαδηλώσεις «έκοψαν» τα μέτρα λιτότητας

Λίβανος: Οι μαζικές διαδηλώσεις «έκοψαν» τα μέτρα λιτότητας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες  μέρες στη χώρα, ο υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου ανακοίνωσε απόψε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαάντ αλ Χαρίρι, ότι συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους φόρους ή τέλη.

 Επιπλέον, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν, με ανάρτησή του στο Twitter, διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί μια «καθησυχαστική λύση» στην οικονομική κρίση.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βηρυτού και άλλων μεγάλων πόλεων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, εκφράζοντας την οργή τους για την πολιτική ελίτ, την οποία κατηγορούν ότι οδηγεί τον Λίβανο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Από την Πέμπτη, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον Λίβανο εξαιτίας του τρόπου που η κυβέρνηση του Λιβάνου διαχειρίζεται την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και ειδικά εναντίον των μέτρων λιτότητας που εξήγγειλε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή