IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία έκθεση στη μπουτίκ της IWC στη Νέα Υόρκη η IWC Schaffhausen και το Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint Exupéry, γιόρτασαν την 80η επέτειο από την ιστορική πτήση του Antoine de Saint Exupéry πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό με το Γαλλικό υδροπλάνο Latécoère 521. Με αφορμή το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός για την αεροπλοΐα, ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας παρουσίασε και μία συλλεκτική έκδοση, το Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”-1
Ιστορική φωτογραφία του Γαλλικού υδροπλάνου Latécoère 521

 

Ο Antoine de Saint Exupéry, εκτός από τα ρεκόρ που σημείωσε ως πιλότος, έγραψε ιστορία στην αεροπλοΐα και ως επιβάτης. Ο Γάλλος συγγραφέας ταξιδεύοντας με το Latécoère 521 “Lieutenant de Vaisseau Paris”, τον Ιούλιο του 1939, συμμετείχε στον διάπλου του Βορείου Ατλαντικού που πραγματοποίησε το εν λόγω υδροπλάνο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις σε μία πτήση που διήρκεσε μόλις 28 ώρες και 27 λεπτά. Προς τιμή της επετείου της συμμετοχής του στην επική αυτή πτήση, η IWC Schaffhausen διοργάνωσε έκθεση με μοναδικές φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα εκείνης της περιόδου. Η έκθεση κάνει αναδρομή και στη συναρπαστική περίοδο που ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και πιλότος διέμενε στη Νέα Υόρκη, όπου και έγραψε το πιο διάσημο έργο του: «O Μικρός Πρίγκηπας». Η Νέα Υόρκη, έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του Saint Exupéry ώστε η IWC και το Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint Exupéry, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Latécoère, εξέδωσαν ένα νέο εικονογραφημένο λεύκωμα με το θέμα αυτό. Η πολυτελής έκδοση θα εκτίθεται στις μπουτίκ της IWC σε ολόκληρο τον κόσμο.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”-2
Ο συγγραφέας Antoine de Saint Exupéry με στολή πιλότου.

 

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”-3
Ιστορικό στιγμιότυπο από την απογείωση του Γαλλικού υδροπλάνου Latécoère 521

 

Στην επετειακή έκθεση της Νέας Υόρκης, η  IWC παρουσίασε το Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York” (Ref. IW395003). Ως φόρο τιμής στην υπερατλαντική πτήση του Latécoère 521, το ρολόι διαθέτει την πατενταρισμένη λειτουργία Timezoner, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να ρυθμίζει εύκολα τη ζώνη ώρας, με μία απλή πίεση και περιστροφή της στεφάνης. Πάνω στη στεφάνη από καφέ κεραμικό αναγράφονται οι λέξεις «Paris» και «New York» με κόκκινο χρώμα.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”-4

Το ρολόι κρύβει στο εσωτερικό του τον αυτόματο manufacture μηχανισμό 89760 με λειτουργία χρονογράφου, ο οποίος έχει τις ώρες και τα λεπτά σε κοινό μετρητή στο 12. Το καφέ καντράν είναι εμπνευσμένο από τις στολές των πιλότων της εποχής του Saint Exupéry, ενώ στο πίσω μέρος της κάσας έχει σκαλιστεί ένα σχέδιο του Latécoère 521.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”-5

Και επειδή πρόκειται για επετειακό μοντέλο για τα 80 χρόνια από την ιστορική εκείνη πτήση, το νέο ρολόι διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 80 τεμαχίων. Η IWC θα δωρίσει όλα τα έσοδα από την πώληση του ρολογιού με τον αριθμό 1 στο Ίδρυμα Saint Exupéry, συνεχίζοντας έτσι να υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”, διατίθεται από τις Boutique της IWC και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή