Ακάρ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακάρ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματά και των Τουρκοκύπριων στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στο φόρουμ της TRT World, ενώ για τη Συρία είπε ότι παρακολουθούν τη εφαρμογή της συμφωνίας στενά.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται προσθέτοντας ότι «αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ».

«Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα, ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της «ΤΔΒΚ», δηλαδή του ψευδοκράτους. Η «ΤΔΒΚ» δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση», ανέφερε.

Για το Συριακό, ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε πως αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή