Τσάμπιονς Λιγκ: Αγώνας με λάμψη και μια δυνατή εμπειρία για Ολυμπιακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Αγώνας με λάμψη και μια δυνατή εμπειρία για Ολυμπιακό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε αγώνας στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστός. Κάθε ματς στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Υπάρχουν όμως και ορισμένα, όπου ο πήχυς ανεβαίνει αρκετά και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, προκειμένου να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ενα τέτοιο παιχνίδι είναι το αποψινό (22.00) κόντρα στην Μπάγερν, την οποία ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Καραϊσκάκη». Πέντε κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, απόλυτη κυρίαρχος στη Γερμανία και φυσικά μια μηχανή παραγωγής γκολ, η οποία δεν σταματάει παρά μόνον με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Τότεναμ, άλλωστε, το βίωσε στο πετσί της, πριν από μερικές εβδομάδες όταν το κοντέρ έγραψε 7-2 και μάλιστα μέσα στο Λονδίνο.

Για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς, η πρόκληση είναι τεράστια. Ο Πορτογάλος τεχνικός, πάντως, αρνήθηκε (σωστά) ότι το αποψινό παιχνίδι είναι «τελικός» για την ομάδα του. Τόνισε όμως πως στόχος του δεν είναι η ισοπαλία, αλλά η νίκη, κάτι που ισχύει για όλους τους αγώνες.

«Πάντα υπάρχουν παράμετροι στα παιχνίδια που παίζουμε, ανάλογα με τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε, επάνω στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούμε. Γνωρίζουμε ότι θα παίξουμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος θα μας υποχρεώσει συχνά σε άμυνα. Αλλά εμείς πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Αν έχουμε ψυχή, μυαλό και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, όλα μπορούν να γίνουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Οσον αφορά την 11άδα, με δεδομένη την απουσία του Βαλμπουενά (τραυματίας) και του Μπενζιά (τιμωρημένος), δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος τεχνικός να ξεκινήσει με Μπουχαλάκη, Καμαρά και Γκιγιέρμε, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Σίγουροι είναι οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά,  Τσιμίκας, Ποντένσε και Μασούρας, ενώ στην επίθεση ο Γκερέρο έχει μικρό προβάδισμα, έναντι του Ελ Αραμπί.

Στην Μπάγερν γνωρίζουν ότι αν φύγουν απόψε νικητές, ουσιαστικά έχει «κλειδώσει» η πρώτη θέση του ομίλου. Ο Νίκο Κόβατς ζήτησε από τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο και επεσήμανε ότι μοναδικός στόχος είναι οι τρεις βαθμοί.

Τέλος, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Τότεναμ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Λονδρέζοι είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ακόμα δεν έχουν νίκη στη διοργάνωση, ενώ προέρχονται από τη βαριά εντός έδρας ήττα από τους Βαυαρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή