Προβλήματα στο Γιαβούζ οδήγησαν σε διακοπή της προσπάθειας γεώτρησης

Προβλήματα στο Γιαβούζ οδήγησαν σε διακοπή της προσπάθειας γεώτρησης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα αντιμετωπίζει εκ νέου το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει γεώτρηση στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο phlilenews.com, το Γιαβούζ, από την εγκατάστασή του στη συγκεκριμένη νότια ζώνη του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, μέχρι και χθες, ενώ δοκιμάζει να πραγματοποιήσει γεώτρηση, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με πολλές αιφνίδιες μετακινήσεις του σκάφους, που όπως όλα δείχνουν οφείλονται σε προβλήματα με τον άξονα του γεωτρύπανου.

Τα πιο έντονα προβλήματα, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, από τις 6 Οκτωβρίου που βρίσκεται παράνομα στο εν λόγω σημείο νότια των ακτών της Κύπρου, τα αντιμετώπισε το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Λακτίσματα του άξονα του γεωτρύπανου, οδήγησαν το σκάφος να κινείται σε κυκλική πορεία με διάμετρο μέχρι και 350 μέτρων, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι προσπάθειες γεώτρησης και να ξεκινούν χθες εκ νέου την προσπάθεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή