Μπάσκετ: Κεμζούρα και ενίσχυση για Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Κεμζούρα και ενίσχυση για Ολυμπιακό

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Κεστούτις Κεμζούρα ως βασικό προπονητή στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ. Εχοντας πλέον λύσει το προπονητικό ζήτημα, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταγραφών για να ενισχύσουν το ρόστερ τους, αφού έως και σήμερα μετρούν αρνητικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα με 1-2.

Οπως δήλωσε άλλωστε και ο Λιθουανός τεχνικός μετά την ήττα από τη Ζενίτ, η ομάδα χρειάζεται αλλαγές. «Θα ήθελα να κάνω κάποιες προσθήκες και αλλαγές. Θα πρέπει να το συζητήσουμε με τους προέδρους και ιδιοκτήτες και πιστεύω πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει», τόνισε. Παρ’ όλα αυτά, χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για την ερχόμενη αναμέτρηση με την Μπασκόνια στη Βιτόρια την Παρασκευή (25/10, 22.00).

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League παραμένει ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 4-0, καθώς έφυγε νικητής από την «Πυλαία», κερδίζοντας εύκολα τον ΠΑΟΚ με 104-88. Ο Τζίμερ Φριντέτ βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα, καθώς σκόραρε 23 πόντους (6/7 τρίποντα), μοίρασε οκτώ ασίστ και μάζεψε τρία ριμπάουντ. Για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θετικοί ήταν και οι Ντίνος Μήτογλου (13 πόντοι), Ιωάννης Παπαπέτρου (11 πόντοι), Γιώργος Παπαγιάννης (10 πόντοι, πέντε ριμπάουντ) και Νικ Καλάθης (οκτώ πόντοι, 11 ασίστ). Στον αντίποδα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τον αγώνα και κατά της διαιτησίας, τονίζοντας πως οι διαιτητές «δημιούργησαν πέπλο προστασίας για τον Παναθηναϊκό».

Το αήττητο διατήρησε και το Περιστέρι, καθώς κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση και στο τελευταίο σουτ του Σκούτσι Σμιθ (91-90). Τριάντα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της παράτασης, η ΑΕΚ είχε προβάδισμα τριών πόντων (89-86), όμως με το μεγάλο σουτ του Χάτσερ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 89-89. Στη γραμμή των ελευθέρων βολών, ο Κιθ Λάνγκφορντ μέτρησε 1/2 βολές (90-89) και εντέλει ο Σκούτσι Σμιθ με διείσδυση σκόραρε για το τελικό 91-90.

Αιχμές για τη διαιτησία άφησε και η Ενωση, η οποία έστειλε και το δικό της επιθετικό μήνυμα προς την ΕΟΚ: «Πληρώνεστε για να δυσφημείτε το άθλημα! Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι θα δώσουμε τη μάχη μας για να επικρατήσει η αξιοκρατία και το δίκαιο. Εμείς δεν θα αποχωρήσουμε. Θα μείνουμε εδώ. Θα παλέψουμε στο φως. Εσείς θα αποχωρήσετε από το μπάσκετ».

Συνοπτικά, τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής: Πανιώνιος – Ρέθυμνο 70-67, Προμηθέας Πατρών – Κολοσσός Ρόδου 81-80, Αρης – Ιωνικός Νίκαιας 72-77, Λάρισα – Ηρακλής 74-87, Λαύριο – Ηφαιστος Λήμνου.

• Λίγες ώρες έμειναν για το πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν του ΝΒΑ. Οι πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς θα υποδεχθούν τους Νιου Ορλεανς Πέλικανς (23/10, 03.00) στο πρώτο παιχνίδι της νέας περιόδου, όμως το ντεμπούτο του εκρηκτικού πρωτοετούς Ζάιον Ουίλιαμσον θα καθυστερήσει, εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο. Λίγες ώρες αργότερα (23/10, 05.30) οι Κλίπερς υποδέχονται τους Λέικερς στο ντέρμπι του Λος Αντζελες, εκεί όπου θα αναμετρηθούν οι Καουάι Λέοναρντ και Λεμπρόν Τζέιμς. Οι Κλίπερς θα αγωνιστούν χωρίς τον Πολ Τζορτζ, ενώ οι Λέικερς χωρίς τον Κάιλ Κούζμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή