2nd International Arbitration Forum

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή συνέδρων κυρίως από την Ελλάδα και από πολλές χώρες της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2019, στο Hilton Athens, το 2nd International Arbitration Forum, που διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ, την Ελληνική Ένωση Διαιτησίας και το περιοδικό «διαιτησία», υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Καλαβρού, ο οποίος και άνοιξε το Συνέδριο με την εισαγωγική του ομιλία.

Το θέμα του Συνεδρίου, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του ICC Hellas και στο οποίο συμμετείχαν ως εισηγητές μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες διεθνώς στον χώρο της Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας, ήταν «Δίκαιη δίκη, οριστικότητα και δημόσια τάξη ως επικρατούσες αρχές στη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αλέξανδρος Φεσσάς, Γενικός Γραμματέας του ICC International Court of Arbitration, Paris, εκφώνησε κεντρική εισήγηση με θέμα «Διαιτησία, Δημόσια Τάξη και Διαφθορά».

Οι 4 θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, στο οποίο εκπροσωπήθηκαν δύο πολύ μεγάλοι θεσμικοί Οργανισμοί της Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας, το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο στο Παρίσι (ICC Paris) και το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου (LCIA), είχαν ως εξής:

– «Τα όρια του πεδίου εφαρμογής της Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας», με κεντρικό Εισηγητή τον κ. Γεώργιο Πετρόχειλο, Εταίρο της δικηγορικής εταιρίας Three Crowns, Παρίσι, Επισκέπτη Καθηγητή των Πανεπιστημίων Fribourg και Βέρνης

– «Αμεροληψία και ανεξαρτησία των διαιτητών», με κεντρικό Εισηγητή τον κ. Christoph Müller, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Neuchâtel

– «Δικαστικός έλεγχος των διαιτητικών αποφάσεων επί διεθνούς διαιτησίας», με κεντρικό Εισηγητή τον κ. Σταύρο Μπρεκουλάκη, Καθηγητή και Διευθυντή του School of International Arbitration Queen Mary University of London, Μέλους του Barristers Chambers 3 Verulam Buildings (Gray's Inn) και

– «Το δεδικασμένο των διαιτητικών αποφάσεων», με κεντρικό Εισηγητή τον κ. Audley Sheppard, Πρόεδρο του Συμβουλίου του LCIA, Εταίρου της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance, Λονδίνο.

Στη διάρκεια των θεματικών ενοτήτων παρενέβησαν 15 ειδικοί, γνώστες του αντικειμένου, διαιτητές, καθηγητές και δικηγόροι.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν πλήθος νομικών από την Ελλάδα και τη Κύπρο, έκλεισε με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας μεταξύ των κεντρικών εισηγητών, με θέμα «Προοπτικές και μελλοντικές προκλήσεις», όπου αναλύθηκαν οι θεσμικές καινοτομίες στη διεθνή διαιτησία και εκτιμήθηκε η επίδραση στη Διεθνή Διαιτησία της εξάπλωσης των διεθνών εμπορικών δικαστηρίων και δικαστικών επιμελητηρίων.

Η Οργανωτική Επιτροπή, τέλος, ανακοίνωσε ότι προσεχώς θα γνωστοποιηθεί ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής του 3nd International Arbitration Forum.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή